Μαζικές απολύσεις στο Netflix μετά την απώλεια συνδρομητών

Οι αναταράξεις στο Netflix μετά την πρώτη απώλεια συνδρομητών εδώ και μία δεκαετία συνεχίζονται. Την Τρίτη η εταιρεία απέλυσε πάνω από 150 εργαζομένους από τα δημιουργικά της τμήματα ως αποτέλεσμα της μεγάλης οικονομικής πτώσης που έφερε το πρώτο τρίμηνο του 2022.

«Όπως εξηγήσαμε και στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μειωμένη ανάπτυξη μας αναγκάζει να περιορίσουμε το κόστος. Έτσι δυστυχώς απολύουμε σήμερα περίπου 150 εργαζομένους που εργάζονταν στην πλειονότητα τους στις ΗΠΑ.

Αυτές οι αλλαγές οφείλονται κυρίως σε επιχειρηματικές ανάγκες και όχι στις προσωπικές επιδόσεις των εργαζομένων, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη αφού κανένας μας δεν ήθελε να πει αντίο σε τόσους σπουδαίους συνεργάτες. Προσπαθούμε σκληρά να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Αυτές οι απολύσεις δεν ήταν η πρώτη κίνηση που έγινε, αφού το προηγούμενο διάστημα έγινε μεγάλος περιορισμός στα πρότζεκτ που αναπτύσσονται, κυρίως στον χώρο του animation, ενώ απομακρύνθηκαν και εργαζόμενοι από το tudum που είναι το επίσημο site με νέα από τις παραγωγές του Netflix.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022, είχαν 200.000 λιγότερους συνδρομητές, ενώ η πρόβλεψη για το επόμενο τρίμηνο λέει ότι η πτώση θα συνεχιστεί και μπορεί να φτάσει τα 2-3 εκατομμύρια.

Οι κινήσεις που κάνει εταιρεία και επισπεύδονται είναι ένα νέο πλάνο συνδρομής με χαμηλότερη τιμή που θα περιλαμβάνει όμως διαφημίσεις, η προσπάθεια περιορισμού στο μοίρασμα κωδικών, ενώ μέσα στη χρονιά θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το live-streaming.

Πηγή: Roxx