Προσχέδιο στόχων για την αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη παρουσίασε η NASA - Βίντεο

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού του προγράμματος Artemis, που περιλαμβάνει την αποστολή αστροναυτών στη Σελήνη, βρίσκεται πλέον το πλάνο της NASA, η οποία παρουσίασε ένα προσχέδιο 50 στόχων υψηλού επιπέδου, ζητώντας από εταιρείες, ακαδημαϊκούς και οργανισμούς προτάσεις για την εξειδίκευσή τους.

Οι 50 στόχοι εμπίπτουν σε τέσσερις γενικές κατηγορίες εξερεύνησης, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και της κατοίκησης. Περιλαμβάνονται επίσης ο σχεδιασμός υποδομής στη Σελήνη και τον Άρη, οι λειτουργίες που απαιτούντα, καθώς και επιστημονικά πεδία. Οι προτάσεις θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως την Τρίτη 31 Μαΐου.

«Η ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε για τους στόχους που έχουμε προσδιορίσει θα επικαιροποιήσει τα σχέδιά μας για την εξερεύνηση στη Σελήνη και τον Άρη για τα επόμενα 20 χρόνια», δήλωσε η αναπληρώτρια διαχειρίστρια Pam Melroy.

«Αυτοί οι στόχοι θα μας οδηγήσουν στην πρώτη μας αναλογική αποστολή στον Άρη και θα μας προετοιμάσουν για την πρώτη ανθρώπινη αποστολή στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη», δήλωσε ο Jim Free, συνεργάτης διαχειριστής της Διεύθυνσης Αποστολής Ανάπτυξης Συστημάτων Εξερεύνησης. «Μετά την εξέταση των σχολίων-προτάσεων σχετικά με τους στόχους, θα συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να συζητήσουμε τα στοιχεία και να ολοκληρώσουμε το πλαίσιο μας αυτό το φθινόπωρο», πρόσθεσε.
 

Πηγή: skai.gr