«Πράσινες» μετακινήσεις με υπερσύγχορνα Ζέπελιν;-Αεροπορική εταιρεία τόλμησε την επένδυση

Η Air Nostrum η οποία παρήγγειλε 10 υπερσύγχρονα Ζέπελιν Airlander 10-Θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων κατά 90%

Η μείωση εκπομπών αερίου αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τις αεροπορικές μετακινήσεις, σε μια εποχή που γενικά εντείνονται οι προσπάθειες σε πολλούς τομείς για την πράσινη μετάβαση.

Υπό το πρίσμα αυτού του εγχειρήματος μια αεροπορική ισπανική εταιρεία αποφάσισε να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα.

Πρόκειται για την Air Nostrum η οποία παρήγγειλε 10 υπερσύγχρονα Ζέπελιν Airlander 10, που είναι τόσο εντυπωσιακά όσο και φιλικά προς το περιβάλλον

Η Air Nostrum, η οποία ανήκει στην Iberia και έχει βάση στη Βαλένθια, βάσει του προγραμματισμού αναμένεται να λάβει τα αεροσκάφη μέχρι το 2026.

Οι κατασκευαστές του είχαν προβλέψει ότι τα Airlander 10, που παρουσιάστηκαν το 2016 - θα κυκλοφορούσαν έως το 2025.

Κατασκευασμένα από Hybrid Air Vehicles (HAV) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τα υβριδικά αερόπλοια θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές κατά 90%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Εκμεταλλευόμενα τον ήλιο και ηλεκτρική ενέργεια, θα χωρούν 100 επιβάτες και θα πετούν συνήθως 300-400 χιλιόμετρα , σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

HAV

Φυσικά η πτήση δεν θα είναι... αστραπιαία. Η μέγιστη ταχύτητα θα είναι 129 χλμ ανά ώρα.

Η HAV λέει ότι στο μέλλον, πιθανές διαδρομές μικρής εμβέλειας για το αεροσκάφος θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το Λίβερπουλ προς το Μπέλφαστ (168 μίλια), το Σιάτλ προς το Βανκούβερ (127 μίλια) και το Όσλο προς τη Στοκχόλμη (263 μίλια).

Πηγή: CNN