Το καταμαράν του μέλλοντος μοιάζει με αυτοκίνητο του... 1930 - Δείτε φωτογραφίες

Τέσσερα γιγάντια φτερά σε σχήμα δακρύου, γνωστά ως «sponsons» στη σχεδίαση σκαφών, δίνουν στο Decadence την εμφάνιση ότι έχουν «ρόδες»

Μοιάζει με ένα γιγάντιο θαλάσσιο vintage σπορ αυτοκίνητο. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα εκπληκτικό νέο καταμαράν 300 εκατομμυρίων λιρών (350 εκατομμύρια ευρώ/376 εκατομμύρια δολάρια) που ονομάζεται «Decadence» που «ενσαρκώνει το πνεύμα της δεκαετίας του 1920, αντλώντας έμπνευση από την εξαιρετική αυτοκινητιστική και αεροναυτική πρόοδο της εποχής». Ένα από τα αυτοκίνητα που ενέπνευσαν τον σχεδιαστή, τον Andy Waugh με έδρα το Λονδίνο, ήταν ένα Auburn Boattail Speedster, ένα μοντέλο των ΗΠΑ από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930.

catamaran

Τέσσερα γιγάντια φτερά σε σχήμα δακρύου, γνωστά ως «sponsons» στη σχεδίαση σκαφών, δίνουν στο Decadence την εμφάνιση ότι έχουν «ρόδες», με το πλήρωμα να μπορεί να αναπτύξει τεράστια φουσκωτά φτερά από αυτά για να ενισχύσει την απόδοση και να βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας «από περίπου 30 τοις εκατό».

catamaran


Και η ευστάθεια του καταμαράν μήκους 80 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων παρέχεται χάρη σε βυθισμένες κυλινδρικές γάστρες, οι οποίες του προσφέρουν «μείωση της κίνησης του βήματος και της κύλισης κατά περίπου 70 τοις εκατό σε σχέση με ένα συμβατικό μονοκύτταρο».

catamaran


Επιπλέον, οι χώροι του πληρώματος και ο τεχνικός εξοπλισμός μπορούν να στεγαστούν στα sponsons και στις βυθισμένες γάστρες – οι τελευταίες κάνουν το Decadence SWATH ή σκάφος «μικρού υδροπλάνου-περιοχής διπλού κύτους» – που σημαίνει περισσότερο χώρο για τα χαρακτηριστικά των επισκεπτών.

catamaran


Η Waugh, η οποία διευθύνει την εταιρεία Andy Waugh Yacht Design, είπε: «Η διαμόρφωσή της SWATH ανοίγει μια πληθώρα νέων δυνατοτήτων για δημιουργικές εσωτερικές διαρρυθμίσεις και χώρους, για παράδειγμα η σουίτα του ιδιοκτήτη θα μπορούσε να έχει πλάτος 20 μέτρα, μήκος 30 μέτρα και έχουν ύψος οροφής τριών μέτρων (10 πόδια).

catamaran


Ο σχεδιασμός επιτρέπει επίσης χώρο για δύο μικρότερα σκάφη 14 μέτρων (46 πόδια) από την Skyline Yachts - ένα με ανοιχτό κατάστρωμα και ένα με πλήρως κλειστή καμπίνα.

catamaran


Ο σχεδιαστής λέει για τις προσφορές: «Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πολυτελή λεωφορεία προς την ακτή με βελτιωμένη χωρητικότητα και άνεση σε σχέση με τις συμβατικές λιμουζίνες».

catamaran

Το «Decadence» είναι απλώς μια ιδέα αυτή τη στιγμή, αν και ο Waugh σημειώνει ότι είναι δυνατό να προχωρήσει η κατασκευή εάν ένας υποψήφιος αγοραστής έχει τον προϋπολογισμό – μεταξύ 214 εκατομμυρίων £ (250 εκατομμύρια ευρώ/268 εκατομμύρια δολάρια) και 300 εκατομμυρίων στερλινών (350 εκατομμύρια ευρώ).

Πηγή: skai.gr