Κλείσιμο

Ασιατική συμμαχία: Η Samsung πήρε άδεια χρήσης σημαντικών πατεντών 5G από τη Huawei

Την περασμένη εβδομάδα, η Huawei και η επίσης κινεζική OPPO ανακοίνωσαν συμφωνία ανταλλαγής πατεντών

Ασιατική συμμαχία. Η κινεζική Huawei συνιστούσε κάποτε μια πραγματική απειλή για την κυριαρχία της νοτιοκορεατικής Samsung στην παγκόσμια αγορά smartphone. Ωστόσο, τα smartphone της απαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ πριν από μερικά χρόνια. Αργότερα, ο Λευκός Οίκος κατάφερε σημαντικό πλήγμα στην κινεζική εταιρεία, απαγορεύοντάς της την πρόσβαση σε βασικές τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ. Η εταιρεία αδειοδοτεί βασικές της τεχνολογίες κινητής και ασύρματης σύνδεσης σε άλλες μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, για να καταφέρει να επιβιώσει. 

Την περασμένη εβδομάδα, η Huawei και η επίσης κινεζική OPPO ανακοίνωσαν συμφωνία αμοιβαίας χρήσης πατεντών, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών 5G, Wi-Fi και λογισμικού συμπίεσης/αποσυμπίεσης ήχου-βίντεο. Η Huawei ανακοίνωσε επίσης ότι έχει δώσει άδεια χρήσης σημαντικών τεχνολογιών 5G στη Samsung Electronics. Αν και η κινεζική εταιρεία δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες, οι πατέντες θα μπορούσαν να σχετίζονται με τεχνολογίες στα μόντεμ 5G που βρίσκονται στα κινητά της Samsung ή με διπλώματα ευρεσιτεχνίας 5G που συνδέονται με την τηλεπικοινωνιακή υποδομή του δικτύου της Samsung Networks.

Η OPPO και η Samsung είναι μεταξύ των 20 εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί από τη Huawei τα τελευταία χρόνια. Οι αναφορές υποστηρίζουν ότι τα έσοδα της Huawei από την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ήταν μεταξύ 1,2 δισεκατομμυρίων και 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2019 έως το 2021. Η Samsung είναι η μεγαλύτερη μάρκα όσον αφορά τις πωλήσεις smartphones και αποφέρει τα υψηλότερα έσοδα στη Huawei μεταξύ των συνεργατών της.

Η Huawei δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί για μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη και τη βελτίωση του χαρτοφυλακίου της IP (Πνευματική Ιδιοκτησία). Ήταν η κορυφαία εταιρεία όσον αφορά τη χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην Εθνική Διοίκηση Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Κίνας και στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας το 2021. Στις ΗΠΑ, κατετάγη πέμπτη όσον αφορά την απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Σχεδόν το 55% των εργαζομένων της ανήκει στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης.
 

Πηγή: sammobile.com
TAGS: Samsung Huawei