Εστίαση: Αυτός είναι ο… «από συσκευής θεός» που θα δώσει τη λύση;

Την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά σεναρίων για τη στήριξη της εστίασης, όπως αύξηση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων και μείωση ΦΠΑ, ίσως ένας «από συσκευής θεός» να δώσει τη λύση! 

Συγκεκριμένα, καθηγητής της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ προτείνει τη λύση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Όπως υποστηρίζει, τέσσερις συσκευές με υπεριώδεις ακτίνες τοποθετημένες στις τέσσερις γωνιές ενός καταστήματος με αεριστήρα οροφής που θα τραβάει τον αέρα προς τα πάνω θα μπορούσαν να απομακρύνουν τον κορωνοϊό, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία των θαμώνων. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, ανέφερε ότι η συσκευή καταφέρνει να ιονίσει τα μόρια νερού που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα να δημιουργηθούν ρίζες υδροξυλίου οι οποίες έρχονται να επιτεθούν ουσιαστικά στη δομή της πρωτεΐνης στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτού του ιού (κορωνοϊός), με αποτέλεσμα να τον απενεργοποιήσει σε σημαντικό βαθμό. «Ακριβώς πόσο είναι το ποσοστό η βιβλιογραφία λέει γύρω στο 97% με 99%... Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση που κάνουμε αυτού του είδους τις μετρήσεις στο εργαστήριό μας στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ότι έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στον καθαρισμό του χώρου» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης. 
 

Πηγή: skai.gr