«Ένα Μεγάλο βήμα για την Άγκυρα»: Να πάει στο φεγγάρι θέλει η Τουρκία- Οι πρώτες δοκιμές (PIC+VID)

Να εκτοξευθεί στη Σελήνη επιδιώκει η Τουρκία, η οποία σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, προχώρησε σε δοκιμές υβριδικού συστήματος πυροδότησης πυραύλων στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της χώρας, το οποίο, όπως αναφέρει, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε κοντά στην Κωνσταντινούπολη καθώς η Τουρκία σχεδιάζει μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη το 2023.

Ο υπουργός Μουσταφά Βαράνγκ ανέφερε διευκρίνισε ότι πραγματοποιήθηκε δύο επιτυχημένες πυροδοτήσεις κατά τις σημερινές δοκιμές. Η πρώτη αφορά την ανάφλεξη του συστήματος κατακόρυφης πρόωσης και η δεύτερη την ανάφλεξη της υβριδικής μηχανής που προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή στη Σελήνη.

«Αυτές οι δοκιμές των 50 δευτερολέπτων ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Έως σήμερα, μπορούμε να πούμε πως κάναμε τα πρώτα επιτυχημένα βήματα που θα μας οδηγήσουν σε μία αποστολή στο φεγγάρι», ανέφερε προσθέτοντας πως σε δεύτερη φάση, τον ερχόμενο Μάιο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές πτήσεις.

 

Πηγή: skai.gr