Έλεγχος ραφιών σούπερ μάρκετ από την οθόνη υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο

Τη δυνατότητα στα φυσικά καταστήματα λιανικής να ελέγχουν την πληρότητα των ραφιών τους σε πραγματικό χρόνο δίνουν πλέον οι νέες τεχνολογίες.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Mobile Technology, που εξειδικεύεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της λιανικής, η νέα τεχνολογία Captana της SES-Imagotag παρέχει συνεχή ενημέρωση για το περιεχόμενο των ραφιών του καταστήματος, με εικόνες που λαμβάνει από μίνι ασύρματες κάμερες, οι οποίες τοποθετούνται στα ράφια και αποτυπώνουν την πληρότητά τους ανά πάσα στιγμή.

Επιπρόσθετα, στις περιπτώσεις εξάντλησης (stock out) κωδικών, αποστέλλονται ειδοποιήσεις που επιτρέπουν στο προσωπικό του καταστήματος να εντοπίζει άμεσα τυχόν ελλείψεις ή εσφαλμένες μετακινήσεις προϊόντων. Με τη τεχνολογική αυτή λύση τα καταστήματα λιανικής μπορούν επίσης να ορίσουν αυτοματοποιημένες παραγγελίες προς τους προμηθευτές τους ή ακόμα και να τους δώσουν απευθείας πρόσβαση, ώστε να ενημερώνονται άμεσα π.χ. για την πτωτική τάση πώλησης των προϊόντων τους ή την ανάγκη ανατροφοδότησής τους κ.ο.κ.

Παράλληλα και μέσω της ανάλυσης δεδομένων που παρέχει συμβάλλει στη βελτιστοποίηση κρίσιμων καθημερινών διαδικασιών, όπως είναι η αναπλήρωση ραφιών, η διαχείριση αποθεμάτων και ο ανεφοδιασμός του καταστήματος.

Μεταξύ άλλων, η εύχρηστη πλατφόρμα της επιτρέπει τη δυναμική ανανέωση τιμών στις ετικέτες ενός ή πολλών υποκαταστημάτων ταυτόχρονα, τον εύκολο εντοπισμό ετικετών εντός του καταστήματος μέσω geolocation, καθώς και την προβολή περισσότερων πληροφοριών στους πελάτες που πλησιάζουν την ετικέτα ενός προϊόντος με το κινητό τους.

Η Mobile Technology εκπροσωπεί την SES-Imagotag σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ