Κλείσιμο

«Διμέτωπος» Ζάκερμπεργκ κατά Τραμπ, αλλά και Twitter – «Δεν είμαι επιδιαιτητής της αλήθειας»

«Μέτωπα» κατά του Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει να περιορίσει τα  social media, αλλά και κατά του Twitter, άνοιξε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε συνέντευξή του στο FOX News. 

Ο αμερικανός πρόεδρος άνοιξε «πόλεμο» με το Twitter, επειδή έβαλε ειδοποίηση για αναρτήσεις του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «παραπλανητικές» και θα υπογράψει εντός της ημέρας εκτελεστική εντολή σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία όπως φαίνεται θα επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία τους. 

Σε συνέντευξή του στο Fox News (θα μεταδοθεί ολόκληρη εντός της ημέρας), όπου σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη «δεν αποτελεί σωστή αντίδραση» από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Πρέπει να καταλάβω τι σκοπεύουν να κάνουν, αλλά γενικά μιλώντας, πιστεύω ότι μια κυβέρνηση που επιλέγει να λογοκρίνει μια πλατφόρμα επειδή ανησυχεί για τη λογοκρισία, δεν μου φαντάζει και η πιο σωστή αντίδραση» είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Ξεκαθάρισε και πάλι ωστόσο, ότι το Facebook έχει διαφορετική πολιτική από το Twitter, λέγοντας ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης «δεν πρέπει να είναι οι επιδιαιτητές της αλήθειας» και δε θα έκανε ό,τι έκανε το Twitter με τον αμερικανό πρόεδρο. 

«Έχουμε διαφορετική πολιτική από το Twitter… Πιστεύω ακράδαντα ότι το Facebook δεν θα πρέπει να είναι επιδιαιτητής της αλήθειας για ό,τι λέει ο κόσμος στο διαδίκτυο. Γενικά, ιδιωτικές εταιρείες, και ειδικά οι εταιρείες πλατφόρμας (social media), δεν πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν αυτό» επέμεινε. 

To Facebook έχει επικριθεί ιδιαίτερα για την «παθητική» στάση του όσον αφορά την παθητική του στάση στη διάδοση ψευδών ειδήσεων. 
 

Πηγή: skai.gr