Εθνική

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της κακοκαιρίας «Barbara»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας από γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα

Όπως αναφέρει η Τροχαία, η κυκλοφορία διεκόπη προληπτικά, καθώς εντός της εθνικής έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλείσιμο

Ο Τραμπ «τα έβαλε» με τα social media - Γιατί εξοργίστηκε με το Twitter

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη απείλησε να «ρυθμίσει» ή να κλείσει τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μια μέρα μετά την πρώτη προειδοποίηση του Twitter σε κάποια από τα tweets του, ζητώντας από τους αναγνώστες να φλιτράρουν τους ισχυρισμούς του προέδρου. 

Ο Τραμπ, χωρίς να έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επανέλαβε τις κατηγορίες του για πολιτική μεροληψία από τέτοιες τεχνολογικές πλατφόρμες, προχωρώντας στο εξής tweet: «Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μαζεύουν τις συντηρητικές φωνές. Θα τα ρυθμίσουμε ή θα τα κλείσουμε, προκειμένου να μπορέσουμε να μην το επιτρέψουμε αυτό». 

Οι μετοχές των εταιρειών μειώθηκαν μετά τις δηλώσεις του. Σε αναρτήσεις του το πρωί, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος επέστρεψε και στη συζήτηση για τα ψηφοδέλτια. Ο Τραμπ δημοσίευσε παρόμοια tweets σχετικά με τα ψηφοδέλτια την Τρίτη, τα οποία είχαν προκαλέσει το Twitter να προσθέσει μια ειδοποίηση με μπλε θαυμαστικό κάτω από αυτά για να προειδοποιήσει ότι οι ισχυρισμοί του ήταν ψευδείς και είχαν απορριφθεί. 

Η δραματική αλλαγή πολιτικής της τεχνολογικής εταιρείας, η οποία έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια λόγω κριτικής που είχε δεχτεί ότι η ανοιχτή προσέγγισή της επέτρεψε την ακμή της παραπληροφόρησης, ώθησε τον Τραμπ να την κατηγορήσει ότι παρεμβαίνει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
 

Πηγή: Reuters