Αmazon Web Services: Πώς μετατρέπει τη Νάξο σε έξυπνο νησί

Η εταιρεία ανακοίνωσε, χθες το βράδυ, σε ειδική εκδήλωση στη Νάξο την έναρξη υλοποίησης του πιλοτικού έργου με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες του νησιού

Σε έξυπνο νησί μετατρέπει τη Νάξο η Amazon Web Services (AWS), η θυγατρική εταιρεία του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου που προσφέρει υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (AWS cloud) όπου διατηρούν τα δεδομένα τους επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, χθες το βράδυ, σε ειδική εκδήλωση στη Νάξο την έναρξη υλοποίησης του πιλοτικού έργου με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες του νησιού.

Υπολογίζεται ότι μόνο τον περασμένο Αύγουστο το νησί υποδέχθηκε περισσότερους από 145.500 επισκέπτες, αριθμός που έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019.

Πώς, όμως, η Amazon Web Services θα μετατρέψει σε «smart island» το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων; Η εταιρεία μέσω της τεχνολογίας AWS cloud που έχει αναπτύξει θα δημιουργήσει εφαρμογές για την ψηφιακή καταγραφή των αφίξεων και αναχωρήσεων επιβατικών πλοίων, όπως και τη μεταφορά βιολογικού και φαρμακευτικού υλικού με τη χρήση drones.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση των υποδομών του νησιού, της μαρίνας, του δικτύου ενέργειας και των συστημάτων διαχείρισης υδάτων. Αυτό θα καταστεί εφικτό μέσω της ανάπτυξης Διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things), όπου τα επιμέρους συστήματα «επικοινωνούν» μεταξύ τους μέσω Διαδικτύου πέμπτης γενιάς (5G).

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Πηγή: skai.gr