Κλείσιμο

«Παραλογισμός»: Να μη χρειάζονται τεστ Covid οι εμβολιασμένοι Βρετανοί ζητούν ταξιδιωτικοί κολοσσοί

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει το καθεστώς εμβολιασμού των Βρετανών τουριστών και να εγκαταλείψει το «παράλογο» σχέδιο να τους υποχρεώνει σε διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό πριν και μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Αυτό τονίζουν σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύεται στην Daily Telegraph οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Βρετανικών Αερογραμμών (BA), της easyJet, του αεροδρομίου του Μάντσεστερ και της Jet2.

Όπως σημειώνουν, είναι παράλογο να απαιτείται από πλήρως εμβολιασθέντες ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ ακόμα και όταν επιστρέφουν από χώρες που θα περιληφθούν στην «πράσινη» λίστα της βρετανικής κυβέρνησης όταν επιτραπούν ξανά τα διεθνή ταξίδια αναψυχής, δηλαδή από χώρες που η ίδια η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι χαμηλού ρίσκου.

Οι υπογράφοντες σχολιάζουν μάλιστα ότι ακόμα και η ΕΕ «που δεν είναι γνωστή για βιαστικές αποφάσεις όταν αφορούν εμβόλια και προληπτικές αρχές» θα επιτρέπει στους ταξιδιώτες με πιστοποιητικό εμβολιασμού να επισκέπτονται τα κράτη-μέλη χωρίς την ανάγκη για τεστ και καραντίνα.

«Αντί να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος, η κυβέρνηση διακινδυνεύει να αποκλείσει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο», προσθέτουν.

Η προτροπή τους έρχεται λίγο πριν από τη συνεδρίαση της βρετανικής διυπουργικής επιτροπής συντονισμού της διαχείρισης της πανδημίας, η οποία θα οριστικοποιήσει την υπαγωγή χωρών-τουριστικών προορισμών στις τρεις κατηγορίες επικινδυνότητας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, ενόψει της επανέναρξης των διεθνών ταξιδιών αναψυχής στις 17 Μαΐου.

Πηγή: skai.gr