Η «εμβολιαστική φούσκα» Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου – Πότε ανοίγουν οι πύλες στους Βρετανούς

Βρετανοί τουρίστες που αποδεδειγμένα έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα το νωρίτερο από τον Μάιο σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αθήνας, όπως αναφέρει η Telegraph.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα διαφοροποιείται από τις Βρυξέλλες που πιέζουν για προσεκτικά βήματα στην κατεύθυνση της επανέναρξης των μη απαραίτητων ταξιδίων εκτός ΕΕ.

«Η Ελλάδα έχει ήδη συνάψει συμφωνία για “εμβολιαστική φούσκα” με το Ισραήλ και την Κύπρο, που σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των χωρών αυτών χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του Ηνωμένου Βασιλείου που εκδόθηκε τη Δευτέρα, τα διεθνή ταξίδια δεν μπορούν να ξεκινήσουν ξανά πριν από τις 17 Μαΐου. Οι κρατήσεις για διακοπές αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα μετά την εν λόγω ανακοίνωση, με την easyJet να καταγράφει 337% αύξηση των πωλήσεών της και 630% αύξηση στις κρατήσεις διακοπών easyjet.

Και άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι είναι έτοιμοι να καλοδεχτούν εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες από τον Μάιο.

Ο υπουργός Τουρισμού των Βαλεαρίδων Ιάγκο Νεγουερουέλα δήλωσε στην Telegraph Travel: «Οι Βαλεαρίδες Νήσοι πρότειναν στην κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας να γίνει το αρχιπέλαγο ένα από τα πρώτα μέρη στα οποία θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά το διαβατήριο εμβολιασμού».

Πηγή: skai.gr