Διακοπές σε 5 ελληνικά νησιά από τη Δευτέρα προσφέρει η βρετανική TUI - Ποια είναι

Διακοπές σε 5 ελληνικά νησιά από τη Δευτέρα προσφέρει η βρετανική TUI - Ποια είναι

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο μεγαλύτερος tour operator της Βρετανίας, η TUI, ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει πέντε ελληνικά νησιά μεταξύ των 19 προορισμών που θα εξυπηρετεί από τη Βρετανία από τις 17 Μαΐου.

Πρόκειται για την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο, δηλαδή τα νησιά για τα οποία το Foreign Office έχει άρει τη σύσταση αποφυγής ταξιδιών, κατ' εξαίρεση από την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια.

Η Ελλάδα πάντως συνολικά έχει περιληφθεί στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, που σημαίνει ότι όποιος Βρετανός τουρίστας επιστρέφει στη χώρα του από τα πέντε ελληνικά νησιά δε θα εξαιρείται της υποχρέωσης υποβολής σε τρία μοριακά τεστ κορωνοϊού και δεκαήμερης απομόνωσης κατ' οίκον.

Πέρα από προορισμούς στην Πορτογαλία, που είναι στην πράσινη λίστα της Βρετανίας και επομένως δεν απαιτείται καραντίνα για τις αφίξεις από εκεί, η TUI αποφάσισε να αρχίσει να προσφέρει διακοπές και σε άλλους «πορτοκαλί» προορισμούς πλην των ελληνικών νησιών - συγκεκριμένα στην Ισπανία, τη Μάλτα και νησιά της Καραϊβικής.