Κλείσιμο

Χανιά: Η πρωταθλήτρια του τριάθλου, Μάνια Μπικώφ, στο IRONMAN 2022 για καλό σκοπό

Για να ενισχύσει τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών στα Χανιά - Μήνυμα κατά της βίας

Στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Χανίων αφιερώνει η υπερπρωταθλήτρια του τριάθλου, Μάνια Μπικώφ, τη συμμετοχή της και τα έσοδα από τον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης "IRONMAN 2022", ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ισραήλ στις 25 Νοεμβρίου. 
 
Η πρωτοβουλία της Μάνιας Μπικώφ (η οποία είναι και διευθύντρια σχολής Ναυαγοσωστικής και συνιδρύτρια της "Lifeguard Hellas SAR team - SaveLife) δημιουργεί ήδη μία δίνη συμπαράστασης στον ξενώνα, ο οποίος έχει συμπληρώσει 8 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, φιλοξενώντας ετησίως περίπου 20 γυναίκες - θύματα βίας, καθώς και τα παιδιά τους. Το τελευταίο διάστημα, οι ανάγκες είναι μάλιστα αυξημένες, λόγω και της φιλοξενίας γυναικών και παιδιών από την Ουκρανία.  
 
«Ενόψει της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου 2022, έχουμε την ευτυχία να έχουμε αρωγό την κυρία Μπικώφ, η οποία, μέσω του IRONMAN σε πέντε υπερπροσπάθειες τριάθλου, θ' αφιερώσει όλη της τη δύναμη, την ενέργεια και την ψυχή της στις κακοποιημένες γυναίκες» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη. Όπως γνωστοποιήθηκε, θα γίνει δωρεά από εταιρείες με προϊόντα ύπνου για τις ωφελούμενες γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά τους που βρίσκονται αυτό το διάστημα στον ξενώνα. «Είναι πολύ σημαντικό εταιρείες να αγκαλιάζουν με ευαισθησία τον συνάνθρωπο… Ευχαριστώ θερμά, τόσο την κυρία Μπικώφ για την αμέριστη αγάπη, προτροπή και προσφορά της, όσο και τη διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, Αθηνά Πετράκη, για την απόλυτη και υπέροχη συνεργασία, προκειμένου να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Εύχομαι όλο αυτό να συμβάλει στην κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ώστε να μπορεί να μιλάει, γιατί κανείς δεν είναι μόνος του: είμαστε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να νικήσουμε αυτό που λέγεται βία», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος. 
 
«Βοηθάμε κάθε γυναίκα που, είτε πέφτει θύμα βίας, είτε βιώνει κοινωνικό αποκλεισμό, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, αυτή και τα ανήλικα παιδιά της» ανέφερε από πλευράς της, η Αθηνά Πετράκη. «Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι έπειτα από οκτώ χρόνια συνεχούς λειτουργίας, οι ανάγκες σε εξοπλισμό είναι συνεχείς, καθώς η δημοτική Αρχή και όλοι στο δήμο, επιδιώκουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες φιλοξενίας στις γυναίκες. Η κυρία Μπικώφ, με αυτόν τον ενθουσιασμό και το πάθος της να προσφέρει πραγματικά, μας δίνει αυτή τη στιγμή μία πάρα πολύ σημαντική βοήθεια στο να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες φιλοξενίας των γυναικών και των παιδιών που βρίσκονται στον ξενώνα».

 Επισημαίνεται ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας για θέματα που αφορούν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Χανίων, είναι τα 2821341690, -91, -92.

Πηγή: skai.gr
TAGS: στίβος