Times: Κοινή υποψηφιότητα Ουκρανίας με Ισπανία και Πορτογαλία για το Μουντιάλ 2030

Στην κοινή υποψηφιότητά τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσουν τη Σαουδική Αραβία, η οποία αναμένεται να υποβάλει κοινή υποψηφιότητα με την Αίγυπτο και την Ελλάδα.

Η Ουκρανία θα συμμετάσχει στη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030 με την Πορτογαλία και την Ισπανία, όπως ανέφεραν οι Times. Η εμπλοκή της Ουκρανίας είναι πιθανό να ενισχύσει τις πιθανότητες να διεξαχθεί στην Ευρώπη το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 

Εάν η κοινή υποψηφιότητα αποδειχθεί επιτυχής, η κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα θα φιλοξενήσει έναν από τους οκτώ ομίλους του τουρνουά. Το σχέδιο θεωρείται ότι υποστηρίχθηκε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας αναφέρει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας. 

Η νέα συνεργασία αναμένεται να ανακοινωθεί από τους αρχηγούς ποδοσφαίρου της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της ευρωπαϊκής διοίκησης της UEFA την Τετάρτη, σύμφωνα με τους Times. Στην κοινή υποψηφιότητά τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσουν τη Σαουδική Αραβία, η οποία αναμένεται να υποβάλει κοινή υποψηφιότητα με την Αίγυπτο και την Ελλάδα. 

Η ανάμειξη της Ουκρανίας είναι πιθανό να ενισχύσει την πιθανότητα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου εξ ολοκλήρου σε ευρωπαϊκό έδαφος, δεδομένου του ισχυρού διεθνούς κύματος υποστήριξης για το κατεστραμμένο από τον πόλεμο έθνος. 

Το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου στο Κατάρ, ενώ το 2026 θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.
 

Πηγή: skai.gr