Superleague: Βαθμολογική ανάσα για τον Λεβαδειακό, 1-0 τον Ιωνικό

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κώστας Δούμτσιος με υπέροχο «σκάψιμο» πάνω από τον Χουτεσιώτη στο 31ο λεπτό

Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός το βράδυ της Τετάρτης (28/12), ο οποίος επικράτησε 1-0 του Ιωνικού στο ντέρμπι της... ουράς, αναμέτρηση η οποία άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Super League 1.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κώστας Δούμτσιος με υπέροχο «σκάψιμο» πάνω από τον Χουτεσιώτη στο 31ο λεπτό, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Αποτέλεσμα με το οποίο η ομάδα της Βοιωτίας ανέβηκε - έστω και προσωρινά - στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, αφήνοντας από την άλλη τον Ιωνικό στον... βυθό της βαθμολογίας και στην τελευταία θέση με 8 πόντους...

Στο μυαλό του κόουτς

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Γιασμινκο Βέλιτς, έχοντας δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Στογιάνοβιτς, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Κωνσταντινίδη, Βήχο, Τσάπρα και Μπάχανακ. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Μεχία, Νίκας και Χάμοντ, με τους Βρακά και Δούμτσιο να παίζουν στα «φτερά», και μοναδικό προωθημένο τον Μουτίνιο.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε το 4-2-3-1 για τον Ιωνικό, έχοντας μόνο μία αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον Ιωαννίδη να παίζει στην κορυφή στη θέση του τιμωρημένου Μπαντζή. Στην εστία βρέθηκε ο Χουτεσιώτης, με τους Μύγα, Ρομαό, Σόουζα και Σάκιτς να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στις θέσεις των χαφ ξεκίνησαν οι Αντούνες και Τσίμπσαχ, με τους Άοσμαν, Φαντιγκά και Λοβέρα να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριάδα. Μοναδικός προωθημένος ο Ιωαννίδης.

Το ματς

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ιωνικό από τη μία να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, και τον Λεβαδειακό από την άλλη να δίνει χώρο στους αντιπάλους, πιέζοντας ψηλά τις γραμμές των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στους γηπεδούχους. Στο 18’, ο Μουτίνιο εκτέλεσε… έξυπνα φάουλ στην κάτω δεξιά γωνία, με τον Χουτεσιώτη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Η «απάντηση» του Ιωνικού ήρθε άμεσα, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Λεβαδειακού, ο Στογιάνοβιτς είπε «όχι» σε κοντινή κεφαλιά του Ιωαννίδη.

Δευτερόλεπτα αργότερα, η ομάδα του Γιασμινκο Βέλιτς… άγγιξε το γκολ, με τον Βρακά να βγαίνει «φάτσα» με το τέρμα, όμως το τετ-α-τετ του έβγαλε με απίστευτη επέμβαση ο Χουτεσιώτης! Στο 25’, ο Λοβέρα βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Άοσμαν, με το σουτ του επιθετικού από τη Συρία να φεύγει λίγο πάνω από την εστία.

Τελικά, ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν νωρίτερα οι Μουτίνιο και Βρακάς, πέτυχε στο 31ο λεπτό ο Δούμτσιος, εξαργυρώνοντας έτσι το καλό δεκάλεπτο του Λεβαδειακού στο ματς. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ του Ιωνικού, η ομάδα της Βοιωτίας βγήκε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση, με τον Μεχία να τροφοδοτεί τον 25χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος από θέση πλάγια αριστερά έπιασε ένα «σκαφτό» πλασέ για το 1-0!

Μάλιστα, εννέα λεπτά αργότερα, ο Λεβαδειακός λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 σε φάση «καρμπόν» με αυτή του γκολ με τον Χουτεσιώτη να πραγματοποιεί μία ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση σε τετ-α-τετ του Μουτίνιο, σταματώντας έτσι την αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Διαφορετικό το σκηνικό στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με την ομάδα της Νίκαιας να μπαίνει αποφασισμένη να ελέγξει τον ρυθμό και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς. Στο 46', ο Άοσμαν «σπατάλησε» καλή στιγμή μετά από γύρισμα του Μύγα, πιάνοντας πιο πολύ... αέρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, και πάλι ο Σύριος έκανε αισθητή την παρουσία του, με την κεφαλιά του ωστόσο να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Στογιάκοβιτς.

Η... ατυχία του Άοσμαν συνεχίστηκε και στο 65ο λεπτό, καθώς με νέο «τσαφ» από πλεονεκτική θέση, σπατάλησε μία ακόμα καλή στιγμή για τον Ιωνικό. Και ενώ ο σύλλογος της Νίκαιας έδειχνε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα του και να πιέζει για την ισοφάριση, ήρθε η αποβολή του Τσίμπσαχ στο 73' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Λεβαδειακός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, άγγιξε δις το 2-0, αρχικά στο 76' με τρομερή εκτέλεση του Βρακά στις... αράχνες που έβγαλε ο Χουτεσιώτης, και εν συνεχεία στο 82' με το σωτήριο τάκλιν του Σόουζα στο πλασέ του Δούμτσιου μέσα από τη μικρή περιοχή!

Πάντως, στο φινάλε, ο Ιωνικός είχε την στιγμή του να «κλέψει» τον βαθμό, με την κεφαλιά του Σόουζα να μπλοκάρεται από τον Στογιάνοβιτς στην τελευταία φάση του ματς (90+6').
 

Πηγή: sport-fm.gr