Ποδόσφαιρο: Η πιο ακριβή ενδεκάδα στον κόσμο φτάνει σε αξία τα 1,17 δισεκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt, η οποία σημειώνει ότι επέστρεψε στην κορυφή ο Κιλιάν Μπαπέ με αξία 180 εκατομμύρια ευρώ

Συνολικά 1,170 δισεκατομμύρια ευρώ κοστίζει η πιο ακριβή ενδεκάδα στον κόσμο, μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε στις αξίες των παικτών από την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Αυτό αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt, σημειώνοντας την επιστροφή του Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία/Παρί Σεν Ζερμέν) στην κορυφή με αξία 180 εκατομμύρια ευρώ, μπροστά από τον Έρλινγκ Χάαλαντ (Νορβηγία/Μάντσεστερ Σίτι/170 εκατομμύρια), ο οποίος δεν είχε δράση τον τελευταίο μήνα, καθώς η Νορβηγία δεν προκρίθηκε στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. 

 Στην επίθεση βρίσκονται μαζί επίσης, με τον Μπουκάγιο Σάκα (Αγγλία/Άρσεναλ), οποίος έφτασε τα 100 εκατομμύρια μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά και τον Βινίσιους (Βραζιλία/Ρεάλ Μαδρίτης) με 120 εκατομμύρια.

 Η θέση του τερματοφύλακα παραμένει στον Τιμπό Κουρτουά (Βέλγιο/Ρεάλ Μαδρίτης) με αξία στα 60 εκατομμύρια. Η άμυνα αποτελείται από τρεις κεντρικούς οπισθοφύλακες: Ματίς ντε Λιχτ (Ολλανδία/Μπάγερν/70 εκατομμύρια), Ρούμπεν Ντίας (Πορτογαλία/Μάντσεστερ Σίτι/75 εκατομμύρια) και Γιόσκο Γκβάρντιολ (Κροατία/Λειψία/75 εκατομμύρια). Ο Κροάτης έκανε «άλμα» 15 εκατομμυρίων μετά τη συμμετοχή του με την Κροατία στο Μουντιάλ.

 Στη συνέχεια, στη μεσαία γραμμή υπάρχουν τρεις νεαροί που έχουν μια ολόκληρη καριέρα μπροστά τους: ο Πέδρι (Ισπανία/Μπαρτσελόνα/100 εκατομμύρια), ο Τζουντ Μπέλιγχαμ (Αγγλία/Ντόρτμουντ/110 εκατομμύρια) και ο Φιλ Φόντεν (Αγγλία/Μάντσεστερ Σίτι/110 εκατομμύρια). 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ