Κλείσιμο

Superleague: Ο Άρης 2-1 τον Ατρόμητο, «κλείδωσε» θέση στα playoffs

Οι γηπεδούχοι κινδύνευσαν στο 2ο ημίχρονο, ιδιαίτερα μετά τη μείωση του σκορ από τους Περιστεριώτες

Έκανε τα εύκολα... δύσκολα αλλά «κλείδωσε» τα playoffs o Άρης! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε ένα θαυμάσιο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο πετυχαίνοντας τρία τέρματα, ένα εκ των οποίων ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως ο Ατρόμητος στο δεύτερο μέρος πίεσε, μείωσε στο σκορ με τον Ρομπάιγ, αλλά το 2-1 έδωσε το σύνολο του Τερζή την νίκη και το δικαίωμα να πανηγυρίσει για ακόμη μια φορά την είσοδο της στην εξάδα.

Τεράστια εμφάνιση για ακόμη μια φορά από τον Νταρίντα που πέτυχε το πρώτο γκολ και συμμετείχε στο δεύτερο, με τον Τσέχο να αποδεικνύει ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του.

«Moιραίος» ο Ρομπάιγ για τον Ατρόμητο που παρά το τέρμα που πέτυχε έχασε δύο κλασσικές ευκαιρίες να σκοράρει και να δώσει ελπίδα στην ομάδα του Κόλμαν για τη συνέχεια.
Στη Λαμία πηγαίνει την 25η αγωνιστική ο Άρης, τη στιγμή που ο Ατρόμητος θα έχει δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη με τον Αστέρα πριν υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στην τελευταία «στροφή» της Stoiximan Super League.

Στο μυαλό των κόουτς

Το κλασσικό 4-2-3-1 επέλεξε για τον Άρη ο Τόλης Τερζής. Ο Κουέστα στο τέρμα, με τους Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Μπράμπετς και Πίρσμαν στην άμυνα. Ο Ετέμπο με τον Ρουπ στα χαφ είχαν λίγο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Νταρίντα, ενώ στα άκρα πίσω από τον Καμαρά ήταν ο Πάλμα και ο Ματέο Γκαρσία.

Ίδια λογική και από τον Κρις Κόλμαν για τον Ατρόμητο. Γιαννιώτης στην εστία, με Κεσχρίντα, Χατζηισαϊα, Στρούγγη και Ντε Μποκ στην άμυνα. Ο Οικονομίδης με τον Γκονσάλες κινούνταν στον άξονα, ο Αγκιμπού Καμαρά σε ρόλο επιτελικού μέσου, ενώ πίσω από τον Τζαβίδα κινούνταν ο Ρομπάιγ και ο Ροτάριου.

Το ματς

Eκρηκτική ήταν η εκκίνηση του ματς για τον Άρη, ο οποίος θέλησε από νωρίς να δείξει ότι θα δυσκολέψει στον Ατρόμητο. Οι παίκτες του Τόλη Τερζή βρέθηκαν από την αρχή έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και κατάφεραν αν μετουσιώσουν από το όγδοο μόλις λεπτό την υπεροχή τους.

Ο Πάλμα μπήκε στην περιοχή με όμορφη ενέργεια, επιχείρησε το σουτ, ο Στρούγγης έβαλε το τάκλιν, όμως ο Νταρίντα που ακολουθούσε εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Γιαννιώτη για το 1-0, με τον Έλληνα πορτιέρε να φέρει ευθύνη. Πριν καλά καλά καταλάβει ο Ατρόμητος τι συνέβη ο «ορεξάτος» Άρης πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Ματέο Γκαρσία, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε αφού ο Ρουπ στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος επηρεάζοντας τη φάση, με το 1-0 να παραμένει.

Το σκηνικό δεν άλλαξε και ο Άρης εξακολούθησε να πιέζει τον αιφνιδιασμένο Ατρόμητο. Στο 17’ ο Ματέο Γκαρσία έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας εκεί που ο Πάλμα βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη, με τον δεύτερο να χρίζεται νικητής αποκρούοντας ενστικτωδώς.

Πέρασαν δέκα λεπτά με τον Άρη να έχει σταθερά την κατοχή της μπάλας και ο Ματέο Γκαρσία έκανε το 2-0! Έξοχη ενέργεια του Ρουπ, που σούταρε, ο Γιαννιώτης απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και ο επερχόμενος Αργεντινός μεσοεπιθετικός την έσπρωξε στα δίχτυα δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους «κίτρινους».

Ο Ατρόμητος έκανε αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Ο Κεσχρίντα πήρε μέτρα στο γήπεδο, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, εκεί όπου ο Ρομπάιγ σούταρε, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να φεύγει λίγο άουτ. Ο ξέφρενος ρυθμός συνεχίστηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Άρη να φτάνει κοντά στο γκολ για ακόμη μια φορά. Ο Ρουπ υποδέχθηκε άψογα την μπάλα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, σούταρε στην κίνηση όμως ο Γιαννιώτης απέκρουσε.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη να προηγείται 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν εμφανώς πιο ήπιος με τις δύο ομάδες να μη δείχνουν διατεθειμένες να ρισκάρουν. Ο Ατρόμητος προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να βγει μπροστά με τον Αγκιμπού Καμαρά να κερδίζει μάχες στο κέντρο χωρίς ωστόσο να καταφέρνι να βρει την τελική πάσα. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι καθώς ο Ρουπ στο 56’ βρέθηκε στο έδαφος με τον Τερζή να τον αντικαθιστά με τον Ντουκουρέ.

Μάλιστα η ατυχία χτύπησε για δεύτερη φορά την πόρτα στους «κίτρινους» αφού και ο Ματέο Γκαρσία ένιωσε ενοχλήσεις στα πλευρά με αποτέλεσμα ο Ιτούρμπε να μπει στο ματς. Από το σημείο εκείνο και έπειτα το ματς μετατράπηκε σε... θρίλερ με τις δύο ομάδες να βγάζουν όλες τους τις δυνάμεις.

Στο 77' ο Άρης έχασε σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο Ιτούρμπε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καμαρά έπιασε την κεφαλιά, όμως έστειλε εξ επαφής την μπάλα άουτ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πλησίασε κοντά στο γκολ. Ο Φριντζόνσον τροφοδότησε τον Ρομπάιγ στο δεύτερο δοκάρι, όμως το πλασέ του Γάλλου εξτρέμ σταμάτησε στον Κουέστα.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Γάλλος σε εκείνη τη φάση το έφερε εις πέρας δύο λεπτά αργότερα. Εξαιρετική κομπίνα σε φάουλ του Κουέν, πάσα στο Ρομπάιγ ο οποίος αφύλαχτος από τη γωνία της περιοχής σούταρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Ο γηπεδούχος Άρης δεν θέλησε να ρισκάρει οπισθοχωρώντας και έτσι στο 86' έφτασε μια «ανάσα» από το 3-1. Αντεπίθεση με τον Ιτούρμπε, πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Νταρίντα, με τον Τσέχο να αστοχεί στο τετ-α-τετ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 89' η ομάδα της Θεσσαλονίκης σπατάλησε ακόμη μια ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς αφού σε ακόμη ένα τετ-α-τετ ο Χριστοδουλόπουλος νικήθηκε από τον Γιαννιώτη που έδιωξε σε κόρνερ διατηρώντας το 2-1 που έμεινε ως το τέλος.

Πηγή: sport-fm.gr