Στις 30 Οκτωβρίου η τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας - Πώς καθορίζεται o νικητής

Στις 30 Οκτωβρίου ανακοίνωσε το «France Football» πως θα πραγματοποιηθεί η απονομή της φετινής Χρυσής Μπάλας

Στο Παρίσι και στις 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας. Όπως ανακοίνωσε το «France Football» που διοργανώνει τον κορυφαίο ατομικό τίτλο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, την προτελευταία ημέρα του Οκτώβρη θα γίνει απονομή στο χώρο του «Theatre du Chatelet».

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι 30 υποψήφιοι, όπως και οι υποψήφιοι της Χρυσής Μπάλας των γυναικών και των υπολοίπων βραβείων. Οι επικρατέστεροι για να αποτελέσουν το διάδοχο του Καρίμ Μπενζεμά είναι ο Λιονέλ Μέσι που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο όντας ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά και ο Έρλινγκ Χάαλαντ που έσπασε κάθε ρεκόρ στην Αγγλία και είναι κοντά στην κατάκτηση του Champions League.

Το αποτέλεσμα καθορίζεται κατόπιν ψηφοφορίας δημοσιογράφων, με έναν κάθε χώρα των 100 πρώτων στο ranking της UEFA, οι οποίοι επιλέγουν πέντε από τους 30 παίκτες της τελικής λίστας. Η 1η θέση δίνει έξι βαθμούς, η 2η τέσσερις, η 3η τρεις, η 4η δύο και η 5η έναν βαθμό. Αν υπάρξει ισοβαθμία, ως κριτήριο θα μετρήσει ο αριθμός των πρώτων θέσεων.

Πηγή: sport-fm.gr