Τέλος εποχής: Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Formula 1

Τίτλους τέλους στην σπουδαία καριέρα ως πιλότος της F1, έβαλε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που ανακοίνωσε την απόσυρσή του με το τέλος της σεζόν.

Μετά από μια πορεία 15 χρόνων, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Formula 1 για την φετινή σεζόν.

Ο Γερμανός πιλότος της Άστον Μάρτιν, έκανε γνωστή την απόφαση του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναφέροντας: «Είμαι εδώ για να ανακοινώσω ότι θα αποσυρθώ από τη Formula 1 στο τέλος του 2022. Πιθανότατα θα έπρεπε να αρχίσω ευχαριστώντας μια μεγάλη λίστα ανθρώπων, αλλά αισθάνομαι ότι είναι πιο σημαντικό να εξηγήσω τους λόγους πίσω από αυτή την απόφασή μου.

Αγαπώ αυτό το σπορ. Ήταν στο επίκεντρο της ζωής μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Όσο όμως υπάρχει ζωή μέσα στην πίστα, υπάρχει και η δική μου ζωή μακριά από αυτήν. Το να είμαι οδηγός αγώνων δεν αποτελούσε ποτέ ολόκληρη την ταυτότητά μου».

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα F1 (2010,2011,2012,2013), ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από το Αμερικάνικο Grand Prix το 2007 ως πιλότος της BMW Sauber. Από τότε μετράει 2.450 πόντους καριέρας, έχοντας 53 νίκες και 55 pole position. Τελευταία νίκη που πήρε, ήταν το 2019 στο Grand Prix της Σιγκαπούρης. 

Πηγή: sport-fm.gr