Πρωτάθλημα μπάσκετ: Το Περιστέρι 73-51 τον ΠΑΟΚ - Η ομάδα του Σπανούλη κατέκτησε την 3η θέση

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους για ακόμη μία φορά ο Φρανσίσκο με 16 πόντους

Έχοντας εξαιρετική απόδοση για ακόμη ένα παιχνίδι, το Περιστέρι bwin επικράτησε 73-51 του ΠΑΟΚ και πανηγύρισε την 3η θέση στη Basket League.

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη φορά που φτάνει στο εν λόγω επίτευγμα, μετά το 2002/03. Έτσι, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μία πολύ επιτυχημένη σεζόν.

Στην 4η θέση οι «ασπρόμαυροι», οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της ομάδας των δυτικών προαστίων. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους για ακόμη μία φορά ο Φρανσίσκο με 16 πόντους, ενώ ισάριθμους πρόσθεσε και ο Φράνκε για τους Θεσσαλονικείς.

Το ματς

Μετά από ένα δίλεπτο αστοχίας, το Περιστέρι bwin πάτησε το... γκάζι και με τον Φρανσίσκο να βγαίνει μπροστά, προηγήθηκε με 13-9. Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Ντένμον για το 16-12, ενώ ο Χάμερ έκανε με τρίποντο το 24-19, το οποίο ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και ισοφάρισε σε 26-26, ενώ μετά το 28-27, οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με 40-27.

Σε μία πολύ φτωχή από άποψη σκοραρίσματος τρίτη περίοδο, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να διατηρήσει διαφορά ασφαλείας, με το τρίτο κομμάτι του παιχνιδιού να ολοκληρώνεται με 50-39.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ, με τους «ασπρόμαυρους» να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό του Περιστερίου bwin, με το υπόλοιπο του παιχνιδιού να αποτελεί τυπική διαδικασία και το σύνολο του Σπανούλη να παίρνει τη νίκη με 73-51.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 40-17, 50-39, 73-51.

Πηγή: sport-fm.gr