Κλείσιμο

Προετοιμασία Παναθηναϊκού: Μπαίνει σταδιακά στον ρυθμό ο Αϊτόρ

Ο ξένος παίκτης είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού τον περασμένο Οκτώβριο

Η αγωνιστική «επιστροφή» του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό (ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο) που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο, δεν περνάει μόνο μέσα απ’ τα πρώτα φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, αλλά πολύ περισσότερο μέσα απ’ τις προπονήσεις στις οποίες ο Καταλανός εξτρέμ συμμετέχει σε φουλ ένταση και ξαναχτίζει την εμπιστοσύνη του και την ψυχολογία του.

Στην απογευματινή προπόνηση της Κυριακής (2/7) στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας, ο 26χρονος άσος είχε πολλές ξεχωριστές στιγμές στο εσωτερικό μίνι-τουρνουά, μα πάνω απ’ όλα σημείωσε τέσσερα γκολ, εκ των οποίων τα δύο θύμιζαν... Αϊτόρ. Με απευθείας εκτελέσεις με γυριστό και πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Γενικά η απογευματινή προπόνηση των «πράσινων» στη Αυστρία επικεντρώθηκε σε εσωτερικά διπλά, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ζητάει απ’ τους παίκτες του να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου να υπάρχουν σωστές εκτελέσεις.

Μετά το αρχικό ζέσταμα οι «πράσινοι» μετακινήθηκαν στο κάτω γήπεδο, όπου έπαιξαν σε δύο διαφορετικά «μισά» γήπεδα εσωτερικά τουρνουά μικρών ομάδων.

Στη μία (δεξιά) πλευρά του γηπέδου τρεις ομάδες έπαιξαν έξι μίνι-διπλά των 5 λεπτών, με τις δύο να είναι εντός γηπέδου και τους παίκτες της τρίτης ομάδας να τοποθετούνται στις γωνίες ως «στηρίγματα» πάσας κι εκτέλεσης. Τερματοφύλακες εναλλάξ ήταν οι Μπρινιόλι και Λοντίγκιν. Κάθε γκολ που προερχόταν από πάσα που έδινε το «στήριγμα», δηλαδή ο παίκτης απ’ έξω, μετρούσε «διπλό».

Νικητές στο μίνι τουρνουά αναδείχθηκαν οι «ροζ» με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ακολούθησαν «πράσινοι» με τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ οι «πορτοκαλί» είχαν δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Πέρα από τον Αϊτόρ, ο οποίος σκόραρε τέσσερις φορές (το ένα με εντυπωσιακό γυριστό στην κίνηση), τρία γκολ πέτυχε ο Φώτης Ιωαννίδης -με το ένα τέρμα να μετράει «διπλό»- ενώ ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς σημείωσε δύο πραγματικά εξαιρετικά γκολ (το ένα πάλι στο «παραθυράκι»).

Οι ομάδες ήταν:

«Πράσινοι»: Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης, Σιδεράς, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

«Ροζ»: Ζέκα, Κλεϊνχέισλερ, Κάτρης, Σπόραρ, Αϊτόρ

«Πορτοκαλί»: Μπιλάλ, Τσέριν, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον (Κλεϊνχέισλερ).

Στο άλλο γήπεδο οι ομάδες οι ομάδες χωρίστηκαν αρχικά σε «ροζ» (Ξενόπουλος, Φικάι, Ρούμπεν, Μαντσίνι, Βαγιαννίδης) και «πράσινους» (Μαργκόνο, Κώτσιρας, Παλάσιος, Μπερνάρ, Καλοσκάμης). Ως «στηρίγματα» ξεκίνησαν οι Τσόκαϊ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Γερεμέγεφ, με τους παίκτες να αλλάζουν πολλές φορές μεταξύ τους.

Ξεχώρισε με τέσσερα γκολ ο Φικάι, ενώ από δύο γκολ σημείωσαν οι Μπερνάρ, Ρούμπεν, Μαντσίνι, Παλάσιος, Γερεμέγεφ κι ένα ο Χουάνκαρ.

Η προπόνηση ολοκλρηρώθηκε με μία άσκηση τακτικής αντίστοιχη με αυτή της πρωινής προπόνησης. Ο Γιοβάνοβιτς κάλεσε δίπλα του όσους δεν είχε πάρει στο φίνις του πρωινού προγράμματος (Τσόκαϊ, Φικάι, Κάτρη, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Καλοσκάμη και Χουάνκαρ, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Κώτσιρα, Παλάσιος, Σπόραρ, Καμπετσή), τους έδειξε στο χαρτί τον τρόπο που θέλει να επιτίθενται για να πρεσάρουν το αντίπαλο build-up οι ακραίοι επιθετικοί και οι φορ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ