Έμπλεξε για καλά τον ΠΑΣ ο ΟΦΗ

Σπουδαίο διπλό για τον ΟΦΗ, που πέρασε με 1-0 από τους Ζωσιμάδες και άφησε τον ΠΑΣ Γιάννινα δίχως βαθμό στα playouts & στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας!

ΟΦΗ που ξεμακραίνει, ΠΑΣ Γιάννινα που μπλέκει!

Οι Κρητικοί πέρασαν με 1-0 από τους Ζωσιμάδες χάρη σε γκολ του Λάρσον στο 20’ και ξέφυγαν για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας των playouts της Stoiximan Super League, με τους ηττημένους από τη μεριά τους να έχουν 0/2 μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να βλέπουν την τελευταία δυάδα μόλις από το +4 – για την ώρα...

Στο μυαλό του κόουτς

Σχηματισμό 4-3-3 επέλεξε ο Θανάσης Στάικος, με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια και τους Σόρια, Μπορταγκαράι, Εραμούσπε και Πήλιο στην άμυνα. Τριάδα στα χαφ οι Τζίνο, Μπιλμπάο και Ριένστρα, με Παμλίδη και Μορέιρα να πλαισιώνουν στην επίθεση τον Μπάλαν.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας από την άλλη πορεύτηκε με 3-5-2, έχοντας τον Μανδά στο τέρμα και τους Βούρο, Πασαλίδη και Διαμαντή τριάδα στα στόπερ. Στα άκρα έπαιξαν οι Λάρσον-Θοράρινσον, με Μπάκιτς, Νέιρα και Περέα πίσω από τους Τσιλιανίδη-Ντίκο.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και δημιούργησαν μερικές απειλητικές, για την εστία του Μανδά, προϋποθέσεις, ωστόσο η πρώτη πραγματικά μεγάλη στιγμή ήρθε για τους Κρητικούς στο 18’, όταν ο Ντίκο έπιασε από κοντά την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ.



Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα έφταναν και στο γκολ, με τον Λάρσον να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από συνεργασία των Ντίκο-Τσιλιανίδη.

Η εξέλιξη αυτή ώθησε τους Ηπειρώτες να ανεβάσουν τις γραμμές τους, με τον Μορέιρα να έχει σουτ άουτ στο 28’ και τον Πήλιο να αγγίζει το 1-1 στο 34’, όταν σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση.

Ούτε η προσπάθεια του Παμλίδη στο 37’ βρήκε στόχο, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα παρά την πίεση του ΠΑΣ.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος αλλά μετά από έξι λεπτά είδε τον Παμλίδη να έχει κεφαλιά άουτ ύστερα από σέντρα Νίνη. Η ομάδα του Νταμπράουσκας άγγιξε το 2-0 στο 66’, με τον Ντίκο να ηττάται από πλάγια θέση από τον Τσιντώτα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Εραμούσπε είδε την κεφαλιά του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Μανδά – και τον Σόρια να σουτάρει ελάχιστα άουτ αμέσως μετά.


Ο Μορέιρα είχε κεφαλιά άουτ στο 76’, ο Εραμούσπε απείλησε ξανά με κεφαλιά που απέκρουσε ο Μανδάς στο 82’ και τελικά το σκορ δεν άλλαξε, με τον ΟΦΗ να παίρνει το τρίποντο.

MVP: Εδώ θα μπει ο Χρήστος Μανδάς. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ ήταν εξαιρετικός και σταμάτησε τις προσπάθειες των αντιπάλων του όποτε χρειάστηκε – ειδικά το στοπ στον Εραμούσπε στο 82’ ξεχωρίζει.

Η... σφυρίχτρα: Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του Τσακαλίδη, που δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στους Ζωσιμάδες.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Εραμούσπε, Μπορταγκαράι, Πήλιος, Μπιλμπάο (81’ Σταματελόπουλος), Ριένστρα (46’ Νίνης), Τζίνο (90+1’ Τζίμας), Μορέιρα, Παμλίδης (57’ Ροσέρο), Μπάλαν

Στον πάγκο: Σούλης, Τζίμας, Τσαβός, Ράντου, Μπακαδήμας, Λιάσος

ΟΦΗ (Β. Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Βούρος, Πασαλίδης, Λάρσον, Περέα, Νέιρα (68’ , Μπάκιτς, Θοράρινσον, Τσιλιανίδης (46’ Ντιουσέ), Ντίκο (68’ Φελίπε)

Στον πάγκο: Χριστογεώργος, Γιοχού, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Μοσκέρα, Γκρόνινγκ

Διαιτητής: Τσακαλίδης
Βοηθοί: Κουρομπύλια, Σπυρόπουλος
4ος διαιτητής: Πολυχρόνης
VAR: Κουμπαράκης

Πηγή: sport-fm.gr