Τέταρτη «φιλική» νίκη για τον Παναθηναϊκό επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Αν και κουρασμένος, συνεχίζει να κερδίζει

Με ένα ακόμα γκολ του Καλοσκάμη από φοβερή ασίστ του Μπερνάρ στο 39’ και παρά την λογική κούραση, ο Παναθηναϊκός κέρδισε και την ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 1-0, κάνοντας το 4x4 στα φιλικά στην Αυστρία

Μια ακόμα νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του επί αυστριακού εδάφους ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε της ΤΣΣΑ Σόφιας 1948 με 1-0, στο τέταρτο φιλικό που έδωσε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του.

Ο Καλοσκάμης χρίστηκε σκόρερ στο 39ο λεπτό του αγώνα, μετά από ωραία ντρίπλα και ασίστ του Μπερνάρ, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του στην προετοιμασία με την πρώτη ομάδα του «τριφυλλιού»!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε ένα ακόμα παιχνίδι, είχε κάποια καλά διαστήματα στα δύο ημίχρονα, αλλά παρουσιάστηκε παράλληλα και ποιο κουρασμένη, ως αναμενόταν…

Στο… μυαλό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:
Ο Σέρβος τεχνικός έκανε ξανά rotation και «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό με σχηματισμό 4-3-3. Ήτοι, τον Λοντίγκιν στα γκολπόστ και τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Φικάι και Χουάνκαρ στα μετόπισθεν. Ενώ Ρούμπεν, Κλεϊνχέισλερ και Μπερνάρ αποτέλεσαν τους τρεις χαφ στον άξονα, με τους Μαντσίνι-Καλοσκάμη στα «φτερά» και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε στο ξεκίνημα το ίδιο… τρικ σε φάση ανάπτυξης όπως και χθες στην αριστερή του πλευρά. Με τον Χουάνκαρ να μπαίνει μέσα, τον Φικάι να παίρνει μέτρα και τον Καλοσκάμη να παίζει στη γραμμή, παίρνοντας πλάτος.

Ωστόσο, το «τριφύλλι» δυσκολεύθηκε να βρει χώρους και να απειλήσει την εστία της βουλγάρικης ομάδας, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορούσαν σωστά.

Με το παιχνίδι να είναι «κλειστό» και ενίοτε σκληρό έχοντας χαμηλό τέμπο, οι αξιόλογες φάσεις έλειψαν, ενώ το «τριφύλλι» είδε και τον Σένκεφελντ να τραυματίζεται στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο στο 14ο λεπτό και να αποχωρεί αναγκαστικά!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 24’ -κι ενώ είχαν μεσολαβήσει δύο ημιτελείς προσπάθειες- για να δούμε την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση, από συνδυαστικό ποδόσφαιρο όπως επιθυμεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίζουν οι ποδοσφαιριστές του. Όταν η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ έξω και δεξιά της περιοχής, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ!

Ο Κλεϊνχέισλερ «σπατάλησε» μια ακόμα καλή στιγμή της ομάδας του, στο 29’, ενώ στη συνέχεια η ΤΣΣΚΑ Σόφιας κατάφερε να βγάλει κι αυτή κάποιες αντεπιθέσεις, χωρίς ωστόσο να απειλήσει την εστία του Λοντίγκιν με αξιώσεις.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, καθώς από την ωραία ενέργεια του Μπερνάρ από δεξιά και τη σέντρα του, ο Καλοσκάμης κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με κοντινή κεφαλιά, στο 39’, πετυχαίνοντας το 0-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (64' Ξενόπουλος), Βαγιαννίδης (62' Κώτσιρας), Σένκεφελντ (20' λ.τ. Σιδεράς, 79' Μάγκνουσον), Φικάι (71' Κάτρης), Χουάνκαρ (71' Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν (71' Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (79' Φρόκου), Μπερνάρ (62' Καμπετσής), Μαντσίνι (62' Αϊτόρ), Σπόραρ (71' Μπιλάλ), Καλοσκάμης (46' Τζούριτσιτς).

ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Ατάνας Ριμπάρσκι): Ναουμόφ, Πετρόφ, Γκουρίστα, Ραπνούιλ, Χέλιτον, Τσενόφ, Βουτόφ, Τσότσεφ, Καραγκάρεν, Πεδρίνιο, Γιόσκοφ.

Πηγή: sport-fm.gr