Παναθηναϊκός: Τα στατιστικά που έδωσε το έξι στα έξι

11 γκολ σε 61 τελικές φάσεις

Ο Παναθηναϊκός προελαύνει στην βαθμολογία έχοντας το απόλυτο των βαθμών στα πρώτα έξι παιχνίδια της Super League. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η ομάδα του ανεβάζουν διαρκώς στροφές και οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Ενώ δίνουν τροφή για σκέψη και ποδοσφαιρικές αναλύσεις. Το θετικό δε είναι ότι το “τριφύλλι” ανθίζει ολοένα και περισσότερο και τα καλύτερα δείχνουν να έρχονται. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Με κύριο εκφραστή της τον Αϊτόρ μέχρι τώρα επιθετικά ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός. Και με προίκα τα γκολ χρυσάφι!

Το “P” εντόπισε έναν από τους βασικότερους λόγους που οι ”πράσινοι” βρίσκονται στην κορυφή. Ομοιογένεια, σκληρή δουλειά και κομβικά τέρματα. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είναι σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικοί. Χωρίς να κάνουν υπερπαραγωγή, πνίγουν τον αντίπαλο με το πρέσινγκ, του βγάζουν τη γλώσσα τρέχοντας τον. Αφού έχουν την κατοχή και τον αναγκάζουν να τρέξει, μέχρι να σκάσει… . Και πιο συγκεκριμένα σκοράρουν 1 γκολ ανά 5.5 τελικές προσπάθειες. Συνολικά, λοιπόν, έχουν 11 γκολ σε 61 τελικές φάσεις. Η αποτελεσματικότητα του εφετινού Παναθηναϊκού έχει ανέβει κατακόρυφα. Και δεν κλωτσάει τις ευκαιρίες, αντίθετα τις εκμεταλλευται στο έπακρο.

Πιο αναλυτικά, το ”τριφύλλι” κατέγραψε 10 ευκαιρίες για γκολ με Ιωνικό και ΟΦΗ, μετρώντας στο τέλος 1 και 2 γκολ αντίστοιχα στα δύο αυτά παιχνίδια. Ενώ με τον Λεβαδειακό, πέτυχε 1 γκολ σε 12 προσπάθειες. Επίσης, 10 τελικές έκανε και με την ΑΕΚ, βάζοντας στο τέλος 2 εκτελέσεις πέναλτι. Ενώ με τον ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε 3 φορές σε 13 τελικές. Τέλος, πέτυχε 2 τέρματα. Στα μόλις 6 σουτ που επιχείρησε το τριφύλλι.

Δείτε περισσότερα στο paopantou.gr

Πηγή: paopantou.gr