Παναθηναϊκός: Ήταν ο Μακέντα, έπειτα ο Μαουρίσιο και τώρα ο Σπόραρ

Τι κατάφεραν οι τρεις πρώην και νυν παίκτες του Τριφυλλιού την τελευταία τριετία;

Ο Αντράζ Σπόραρ, αποκτήθηκε το φετινό καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό. Ένας εξαιρετικά ποιοτικός παίκτης, για τον οποίο υπάρχουν αρκετές προσδοκίες. Με λίγες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, αγωνίστηκε στα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια της σεζόν για το Τριφύλλι, τα οποία ήταν και εξαιρετικής σημασίας.

Σε τρία ημίχρονα, ο Σλοβένος κεντρικός επιθετικός πρόλαβε να…ανοίξει τον χορό των γκολ για την φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό. Ο Σπόραρ, με το προσωπικό τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Σλάβια Πράγας, έγινε ο πρώτος σκόρερ των Πράσινων για τη σεζόν 2022-2023, σε επίσημη αναμέτρηση.

Στις χρονιές που ξεκίνησαν και τελείωσαν στην δεκαετία που διανύουμε, το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού, ήρθε πάλι από ξένο ποδοσφαιριστή. Βέβαια, επειδή τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχε η Ευρώπη στην ομάδα, τα γκολ ήρθαν αργότερα, σε αγώνες για τον θεσμό της Super League.

Πιο συγκεκριμένα, το 2020-2021 το Τριφύλλι βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην 3η αγωνιστική της Super League, κόντρα στην Λάρισα. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν με 0-1 με τον Φεντερίκο Μακέντα να χρίζεται σκόρερ. Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Πίνακα και έτσι, ο Παναθηναϊκός, δεν είχε καταφέρει να φύγει με το “διπλό”.

Το 2021-2022, δεν είχαν αργήσει να έρθει τα πρώτα “πράσινα” τέρματα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 επί του Απόλλων Σμύρνης. Ο παίκτης που είχε “ανοίξει” το σκορ, ήταν ο Μαουρίσιο, με τον Βραζιλιάνο χαφ να κάνει το 1-0 στο 30ο λεπτό του παιχνιδιού.

Και το 2022-2023, όπως αναφέραμε ήδη, στο 1-1 κόντρα στην Σλάβια Πράγας, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ο Σπόραρ έβαλε το πρώτο γκολ της χρονιάς για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δυστυχώς, το τέρμα αυτό δεν συνδυάστηκε με την πολυπόθητη ανατροπό – πρόκρισης.

Η…παράδοση που θέλει ξένους παίκτες του Τριφυλλιού, να σημειώνουν τα πρώτα επίσημα γκολ, στις σεζόν που ξεκίνησαν σε χρονιές της δεκαετίας που διανύουμε, για την ώρα…καλά κρατεί. Βέβαια, είναι ακόμα “νωρίς”, καθώς βρισκόμαστε μόλις στο 2022. Στο μέλλον θα…δούμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια!

Πηγή: paopantou