Κλείσιμο

Αυτά είναι τα κοινά στοιχεία του «τριφυλλιού» της σεζόν 2013-14 με φέτος

Αν ρίξουμε μία ματιά στην ομάδα του Παναθηναϊκού το 2014 και το 2022, δηλαδή τις δύο τελευταίες φορές όπου το ”τριφύλλι” πήρε ένα τρόπαιο, θα δούμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Βάζοντας τα πράγματα σε μία σειρά και βλέποντας τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε αλλά και τώρα, θα βρούμε κάποιες σημαντικές ομοιότητες.

Αρχικά, ένα πολύ κοινό χαρακτηριστικό της τότε ομάδας με τώρα, είναι ότι και τις 2 χρονιές ο σύλλογος προερχόταν από κακές έως και τραγικές σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, και την σεζόν 2013-14, αλλά και την φετινή, ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε την χρονιά εκτός Ευρώπης. Σε περίπτωση που δεν το θυμάστε, οι ”πράσινοι” την σεζόν 2012-13, είχαν τερματίσει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Επίδοση η οποία συνιστά μία από τις χειρότερες στην ιστορία του ”συλλόγου” από καταβολής Ελληνικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, το ”τριφύλλι” δεν είχε καταφέρει καν να βρεθεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος (τότε ο πρώτος της κανονικής διάρκειας έπαιρνε κατευθείαν το πρωτάθλημα, ενώ οι θέσεις 2-5 οδηγούσαν στα πλέι οφ). Να τονίσουμε για την ιστορία πως Πέμπτος είχε τερματίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στην πεντάδα δεν βρίσκονταν καν οι Άρης και ΑΕΚ. Οι μεν μάλιστα, είχαν φτάσει κοντά στον υποβιβασμό, τερματίζοντας στην 13η θέση, ενώ οι δε υποβιβάστηκαν, γράφοντας την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας τους. Την πεντάδα συμπλήρωναν οι ΠΑΟΚ Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, αλλά και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός.

Φέτος, ο Παναθηναϊκός προερχόταν ξανά από καταστροφική σεζόν. Πέρυσι το ”τριφύλλι”, είχε τερματίσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, χάνοντας έτσι το τρένο της Ευρώπης. Να τονίσουμε, πως σε αντίθεση με πριν 8 χρόνια, φέτος και πέρυσι έδιναν μονάχα οι πρώτες 4 θέσεις ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τότε, έβγαιναν στην Ευρώπη μόνο οι πρώτοι 5. Εδώ, να επισημάνουμε πως, και την σεζόν 2013-14, αλλά και την σεζόν 2020-21, η ομάδα είχε κάνει λανθασμένες όπως φάνηκε εν τέλη επιλογές προπονητών, αλλάζοντας τους έτσι σαν τα πουκάμισα.\

Διαβάστε περισσότερα στο paopantou

Πηγή: PAOPANTOU