Τσιτσιπάς: Άντεξε την πίεση, νίκησε τον Κολάρ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ρολάντ Γκαρός

Βγήκε... ζωντανός από έναν ακόμα μαραθώνιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ρολάντ Γκαρός. 

Ο 23χρονος επιβλήθηκε 6-3,7-6(8),6-7(3),7-6(7) του Ζντέντεκ Κόλαρ (Νο134) σε ένα απίθανο ματς διάρκειας 4 ωρών και 9 λεπτών, με τα τρία σετ να κρίνονται στο τάι μπρέικ.

Μετά το θρίλερ του πρώτου γύρου με τον Λορέντσο Μουζέτι, ο σπουδαίος τενίστας έδωσε μια ακόμα μαραθώνια μάχη και συμπλήρωσε 7 ώρες και 45 λεπτά παιχνιδιού στα δύο πρώτα ματς του στο Παρίσι.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Μάικλ Ίμερ (Νο95) , ο οποίος επικράτησε 3-1 σετ (3-6, 6-3, 2-6, 3-6) του Ντάνιελ Έβανς. 

Το πρώτο σετ δεν προμήνυε σε τίποτα τι θα ακολουθούσε. Ο Τσιτσιπάς έσβησε δύο break points του Κόλαρ στο τρίτο game και έκανε το 2-1. Με εξαιρετική αντεπίθεση έκανε break, για το 3-1 και προηγήθηκε 4-1 με συνοπτικές διαδικασίες . Ο Τσέχος δε βρήκε απάντηση στο break, με τον Τσιτσιπά να φτάνει άνετα στο 1-0 σετ με 6-3, σε 34 λεπτά. 

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς στριμώχτηκε για τα καλά. Ο Κόλαρ κράτησε το σερβίς του και έκανε το break για το 3-1, ενώ προηγήθηκε με 4-1. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με break στο 4-3 και ισοφάρισε σε 4-4, όμως στη συνέχεια ζορίστηκε ιδιαίτερα. Στο δωδέκατο γκέιμ ο Τσέχος είχε τρία set balls, όμως ο Έλληνας τενίστας τα έσβησε και έστειλε το ματς στο tie break. Εκεί, οι δύο παίκτες έκαναν από δύο mini breaks, με τον Τσιτσιπά να φτάνει πρώτος σε set point. Ο Κόλερ το έσβησε και είχε τη δική του ευκαιρία να πάρει το ματς, όμως ο Στέφανος τον σταμάτησε και μετά από ένα ακόμα χαμένο break point έσπασε το σερβίς του Κόλερ για το 10-8 και έκανε το 2-0 σετ με 7-6(8).

Ο Κόλερ συνέχισε να πιέζει τον Τσιτσιπά και στο τρίτο σετ, όμως ο Έλληνας ήταν αυτός που έφτασε πρώτος σε break point στο τέταρτο game. Ο Κόλερ έκανε, τελικό το 2-2, με τους δύο παίκτες να κρατούν το σερβίς τους, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν ξανά στο tie break. Αυτή τη φορά, η έλλειψη συγκέντρωσης κόστισε ακριβά στον Έλληνα τενίστα. Ο Τσέχος ξεκίνησε με mini break kai προηγήθηκε 2-0. Ο Τσιτσιπά «έσβησε» το mini break, όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και ο Κόλερ έκανε το 4-1. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 4-2, με τον Κόλερ να κάνει νέο break για το 6-2 και να τελειώνει το σετ με 7-3.

Ο κόσμος ξεσηκώθηκε στο Suzanne Lenglen, με τους δύο παίκτες να προσφέρουν θέαμα. Στο πρώτο game του τέταρτου σετ ο Τσιτσιπάς μέτρησε τρία break points, όμως ο Κόλαρ άντεξε και έκανε το 1-0. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με love game και απείλησε ξανά με break στο τρίτο game, όμως ο Τσέχος κράτησε το σερβίς του. Αντίστοιχα και ο Τσιτσιπάς, δυσκολεύτηκε, όμως έκανε το 2-2. Στη συνέχεια, πάτησε γκάζι για το break, όμως ο Κόλερ είχε απάντηση και έφερε το ματς ξανά στα ίσα (3-3). Νέα χαμένη ευκαιρία για το break μέτρησε ο Τσιτσιπάς στο 4-3, με τους δύο παίκτες να φτάνουν χωρίς αντιστάσεις στο 5-5. Ξανά break point πήγε χαμένο για τον Τσιτσιπά, με το ματς να οδηγείται στο tie break, όπου έγινε... χαμός.
Ο Κόλαρ προηγήθηκε 2-0 και 6-2, έχοντας τέσσερις ευκαιρίες να τελειώσει το ματς. Ο Τσιτσιπάς σεληνιάστηκε, έσβησε το προβάδισμα του Κόλαρ και πήρε προβάδισμα με πέντε σερί πόντους (7-6). Ο Κόλαρ αντέδρασε και ισοφάρισε με mini break, όμως ο Έλληνας τενίστας πήρε τα δύο επόμενα games και τελείωσε το παιχνίδι.

Πηγή: sport-fm.gr