Basket League: Mία αγωνιστική στον Ολυμπιακό - Κεκλεισμένων των θυρών αν υπάρξει Game 5

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με μία αγωνιστική για τα έκτροπα που συνέβησαν στον πρώτο τελικό της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό

Τα όσα θλιβερά συνέβησαν κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, λίγο πριν τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή (04/06), δεν έμειναν ατιμώρητα τελικά. Συγκεκριμένα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατήγγειλε πως η αποστολή της ομάδας δέχθηκε επίθεση από οπαδούς του Ολυμπιακού κατά την άφιξή της στο ΣΕΦ, για το πρώτο παιχνίδι των τελικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε στους «ερυθρόλευκους» τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα κληθούν να εκτίσουν στο Game 5 των φετινών τελικών της Basket League, εφόσον φυσικά υπάρξει τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για την εφαρμογή της ποινής απαιτείται να περάσουν τρεις ημέρες και επειδή ο Ολυμπιακός δεν προλαβαίνει χρονικά το τρίτο παιχνίδι της σειράς, την προσεχή Κυριακή (11/06), θα εκτίσει την ποινή του αργότερα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«1) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: α) για επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, β) για απαγορευμένη χρήση πανό χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ) και γ) παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (άναμμα πυρσών), χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) που διεξήχθη στις 4-6-2023.

2) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της κατηγορίας περί εκτεταμένων υβριστικών συνθημάτων σε βάρος φυσικών προσώπων, για τον ως άνω αγώνα».

Πηγή: sport-fm.gr