Ο χάφ που θέλει ο Γιοβάνοβιτς

Του Νίκου Παγκάκη

Η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές. Το επόμενο τριήμερο παίζεται όλο το παιχνίδι. Και ο Παναθηναϊκός θα παίξει τα ρέστα του. Ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει πειστεί από τα βιογραφικά που έπεσαν στα χέρια του. Και οι μάνατζερ κάνουν πάρτυ με νέες προτάσεις.

Θέλει να δει στο γήπεδο αυτό έχει στο μυαλό του ακριβώς ο κόουτς

Δεν θα κουράσουμε να αναφέρουμε τις θέσεις. Γνωστές… Χάφ, εξτρέμ, Μπακ. Σας τα έχουμε πει μέρες τώρα. Σήμερα όμως θα πούμε λίγο πιο συγκεκριμένα πράγματα για το χάφ. Το 8-10, που τελικά έγινε 6-8. Δηλαδή τι ακριβώς ζητάει ο Γιοβάνοβιτς και τι ψάχνει να βρει στα στατιστικά και τα βιογραφικά των υποψήφιων στόχων.

Στα κριτήρια Γιοβάνοβιτς:

α) Το πρώτο που θέλει ο κόουτς είναι όποιος έρθει να είναι έτοιμος να προσφέρει. Να μην χρειαστεί χρόνο εκγύμνασης και προπόνησης, με τον οποίο θα χαθεί έδαφος. Ζητάει ρυθμό ο Σέρβος. Για να βάλει την μεταγραφή απευθείας στην αγωνιστική εξίσωση. Να προσφέρει άμεσα. Γιατί πρωτάθλημα και κύπελλο δεν μπορούν να περιμένουν. Το τέλειο λοιπόν, για τον Γιοβάνοβιτς είναι ο Χάφ να έχει αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του. Από όπου κι αν έρθει.

β) Το δεύτερο στοιχείο που ζήτησαν ο Σέρβος και οι συνεργάτες του να πληρεί ο μέσος είναι να είναι ταχυδυναμικός. Θέλουν ένα τρεχαντήρι μα χαρακτηριστικά ανασταλτικά. Και σε κάθε περίπτωση πολλά τρεξίματα. Έτοιμο για physical game. Να γεμίσει το χώρο στο box to box. Nα μπει σε κόντρες και να παίξει τον ρόλο ενός Πέρεθ και ενός Μαουρίσιο.

γ) Η τρίτη προδιαγραφή που ζήτησε ο κόουτς, είναι ο παίκτης να μπορεί να χτίσει το παιχνίδι. Δεν θέλει μόνο ανάσες και κόντρες, η ανασταλτική διαύγεια. Αναζητά τον παίκτη με την κάθετη πάσα, το σουτ, τον άνθρωπο που βλέπει γήπεδο. Και μοιράζει την μπάλα. Θέλει λοιπόν ένα κράμα Αλεξανδρόπουλου, με καλύτερη επιθετική προοπτική, όπως τον Μαουρίσιο. Να οργώνει…το χώρο ανάμεσα στις δύο περιοχές. Και να συμμετέχει στο επιθετικό τρανζίσιον.

Καθόλου εύκολο στοίχημα. Ειδικά αυτή την εποχή. Ωστόσο το παλεύουν οι “πράσινοι”. Και αν κάποιος αναρωτηθεί μα γιατί χάφ, προπονήθηκε ο Κουρμπέλης η απάντηση είναι απλή… Η αγωνιστική απραξία ενός χρόνου δεν αποκαθίσταται έτσι απλά. Και σε αυτό το σημείο η μπάλα καίει. Ο κάπτεν υπολογίζεται σοβαρά για το μέλλον. Όχι άμεσα αλλά για τα τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε στον Παναθηναϊκό θα βρίσκονται με το δάχτυλο στην σκανδάλη για το χάφ!

Ακολουθήστε το Paopantou.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πράσινα νέα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Κάνετε follow στο YOUTUBE του Paopantou, για να δείτε on camera τους πρωταγωνιστές με το “τριφύλλι”. Ακολουθήστε το paopantou στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram για να μαθαίνετε σε χρόνο dt όλα τα νέα.

Όλες οι ειδήσεις.