Κύπελλο Ελλάδας: Η Λαμία επικράτησε 4-2 τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και πέρασε στους «4»

Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε νικήσει και στο πρώτο ματς με 2-1 - Εξαιρετικός ο Ντε Βινσέντι με δύο ασίστ, ντεμπούτο με γκολ για τον Πάβλοβετς

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος για 4η φορά στην ιστορία της η Λαμία. Ο Απόλλων Παραλιμνίου ήταν και πάλι ανταγωνιστικός και άνοιξε το σκορ στο ΔΑΚ Λαμίας με τον Κουτζαβασίλη στο 8'. Ωστόσο, εν συνεχεία υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Λαμίας, η οποία νίκησε 4-2 και με συνολικό σκορ 6-3 προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου περιμένει ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκό.

Εξαιρετικός ο Ντε Βινσέντι με δύο ασίστ, ντεμπούτο με γκολ για τον Πάβλοβετς.

Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τη Λαμία με σύστημα 4-2-3-1 και τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Σιμόν, Αντέτζο, Πάβλοβετς (ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του) και Γκοράνοφ. Δίδυμο στα χαφ οι Τζανδάρης, Στάνκο, με τον Νούνιες να κινείται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στο δεξί «φτερό» ο Μαρτίνεθ, στο αριστερό ο Ασκόφσκι και στην κορυφή ο Μανούσος.

Ίδιο σύστημα και από τον Νίκο Καραμπετάκη για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Στην εστία ο Φώτης Κουτζαβασίλης, με τους Κιουτσεκτσίδη, Γιάννη Κουτζαβασίλη, Γκούμα και Τσομαχασβίλι να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς τα αριστερά. Στα χαφ οι Τζελίδης και Τζαμπέγια, με τους Καρυοφύλλη, Ελέζι και Γεωργιάδη να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Γκέκα.

Το ματς:

Επιθετικές διαθέσεις με το «καλησπέρα» από τη Λαμία. Μάλιστα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη είχε δοκάρι μόλις στο 3' με προβολή του Ασκόφσκι ύστερα από σέντρα του Σιμόν.

Κι όμως, εκείνος που άνοιξε το σκορ ήταν ο Απόλλων! Συγκεκριμένα, στο 8', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γεωργιάδη, η μπάλα έφτασε στη γωνία της μικρής περιοχής, απ' όπου ο Κουτζαβασίλης την έστειλε στα δίχτυα.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, κάτι που κατάφερε σχετικά άμεσα. Στο 20' ο Ντε Βινσέντι με ωραία κάθετη -και εκμεταλλευόμενος το κενό στα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων- έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ασκόφσκι, ο οποίος πέρασε τον Κουτζαβασίλη και πλάσαρε εύστοχα προ κενής εστίας.

Έχοντας και το μομέντουμ, η ομάδα της Φθιώτιδας στα καπάκια (25') ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ο Ντε Βινσέντι γέμισε γλυκά στην «καρδιά» της περιοχής, βρίσκοντας τον Πάβλοβετς που σκόραρε με κεφαλιά.

Η Λαμία συνέχισε να πιέζει. Κι αν στο 31' ο Ασκόφκσι δεν κατάφερε να σκοράρει με προβολή, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 39' χάρη σ' έναν αντίπαλο. Ο Μαρτίνεθ γύρισε από δεξιά, ο Γκέκας έκανε στραβοκλωτσιά, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για τους Φθιώτες στο 44', με τον Μανούσο να μη βρίσκει στόχο από πλεονεκτικό σημείο, με το 3-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Η Λαμία είχε και πάλι την πρώτη ευκαιρία. Στο 50' το σουτ στην κίνηση από τον Ντε Βινσέντι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα. Ωστόσο, πολύ γρήγορα ο ρυθμός έπεσε.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο και μετά τις αλλαγές που έγιναν, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Ο Απόλλων είχε τη στιγμή του στο 75' με το σουτ του Γεωργιάδη κι εντέλει έφτασε και σε δεύτερο γκολ -τρίτο συνολικά στο συναπάντημα- στο 86'. Αφού... έκρυψαν την μπάλα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε εξαιρετικό σημείο εκτός περιοχής. Μετά την εκτέλεση, η μπάλα έφτασε στον Ελέζι που είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς και ο οποίος την έστειλε με δύναμη στα δίχτυα από την «καρδιά» της περιοχής.

Παρόλα αυτά, όχι μόνο ο χρόνος ήταν ελάχιστος πλέον για τον Απόλλωνα, αλλά στο 90'+3' ήρθε ο νεοεισελθών Τσιλούλης να βάλει τέλος, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2 με ωραία ντρίπλα και διαγώνιο τελείωμα.

Πηγή: sport-fm.gr