Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ στα ημιτελικά- Νίκησε με 3-1 τον Πανσερραϊκό στο δεύτερο παιχνίδι

Η «Ένωση» ολοκλήρωσε τη δουλειά στις Σέρρες και μετά το 3-0 στην OPAP Arena, επικράτησε 3-1 του Πανσερραϊκού και πλέον αναμένει τον επόμενο αντίπαλό της (Ολυμπιακός ή Άρης).

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και με τη βούλα η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» ολοκλήρωσε τη δουλειά στις Σέρρες και μετά το 3-0 στην OPAP Arena, επικράτησε 3-1 του Πανσερραϊκού και πλέον αναμένει τον επόμενο αντίπαλό της (Ολυμπιακός ή Άρης).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κιτρινόμαυρους» ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (21' και 51'), φτάνοντας τα τέσσερα στον θεσμό έχοντας σκοράρει και στην προηγούμενη αναμέτρηση με τους Σερραίους. Ενδιάμεσα, στο 49', ο Κατσαντώνης είχε ισοφαρίσει σε 1-1, με τον νεοεισελθόντα Μαχαίρα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 80'.

Εξαιρετικό πρώτο μέρος από τον «δικέφαλο», με σωστή νοοτροπία, ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και το 0-1 να φαντάζει φτωχό.

Πολύ καλό παιχνίδι από Σιντιμπέ (εξαιρετικές σέντρες και μία ασίστ), με τους Τσούμπερ (επίσης ασίστ) και Γκατσίνοβιτς να ξεκινούν βασικοί και να είναι αρκετά δραστήριοι. Μάλιστα, ο Ελβετός άσος χρησιμοποιήθηκε εκ νέου στο δίδυμο της επίθεσης, ακόμα κι όταν μπήκε ο Αραούχο, ο οποίος πέρασε αριστερά.

Να σημειωθεί ότι στο 62' αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Φερνάντες και μένει να φανεί εάν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό ενόψει και του ντέρμπι με τον Άρη την Κυριακή (29/1, 21:30).

Το ματς:

Η ΑΕΚ δεν άργησε να πάρει τα ηνία, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να αρχίσει να βγάζει γρήγορα τη μία φάση μετά την άλλη. Δύο μεγάλες στιγμές στο ξεκίνημα, με τον Κατσίκα να δείχνει αντανακλαστικά στο φαλτσαριστό σουτ του Φερνάντες (7') και στην κεφαλιά του Τσούμπερ (8').

Η «Ένωση» με βασικό εκτελεστή τον Φερνάντες προσπαθούσε να πάρει πράγματα κι από τις στατικές φάσεις με ωραίες κομπίνες (όπως του 4') αλλά κυρίως από συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Με τον τελευταίο τρόπο (συνδυαστικές ενέργειες), ήρθε και η φάση του 13' με το σουτ του Γκατσίνοβιτς αλλά και το γκολ, στο 21': Εξαιρετική η συνεργασία από τα αριστερά, με τον Μάνταλο να παίζει στον Γκατσίνοβιτς, εκείνος στον Τσούμπερ και τον Ελβετό μεσοεπιθετικό να δίνει στο ύψος της μικρής περιοχής στον Έλληνα άσο που εκτέλεσε με τη μία. Υπέροχο τριγωνάκι που έφερε το 0-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» -όπως συνηθίζουν- προσπάθησαν άμεσα και για το δεύτερο γκολ, έχοντας ως κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους τον Γκατσίνοβιτς.

Ο Σέρβος άσος, όπως φάνηκε όσο αγωνίστηκε και στο ματς με τον Ιωνικό, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση σωματικά. Ωστόσο, φαινόταν ότι ψάχνει το γκολ, θυμίζοντας λίγο και τον Τσούμπερ όταν είχε επιστρέψει από τον τραυματισμό του. Στο 29' απείλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 34' έπιασε πολύ άστοχο τελείωμα.

Οι γηπεδούχοι -που προσπαθούσαν να μην έχουν παθητικό ρόλο- απείλησαν με τη σέντρα-σουτ του Παντεκίδη στο 31'. Εν συνεχεία, ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, με την ΑΕΚ να έχει ακόμα μία καλή στιγμή, στο 42' με την κεφαλιά του Φαν Βέερτ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται στο 0-1.

Χωρίς αλλαγές, αλλά με... φουλ θέαμα άρχισε το δεύτερο μέρος.

Συγκεκριμένα με ένα γκολ για κάθε ομάδα! Αρχικά, στο 49' ο Πανσερραϊκός έφερε το ματς στα ίσα. Τρομερή ενέργεια του Κολομπίνο που κέρδισε χαμηλά, έκανε... ρουλέτα και έσπασε δεξιά στον Σαΐντ, ο οποίος βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Κατσαντώνη που σκόραρε με τελείωμα στην κίνηση.

Ωστόσο, η ΑΕΚ απάντησε στα... καπάκια (51') στο πρώτο γκολ που δέχτηκε στον θεσμό. Ο Σιντιμπέ έβγαλε μία από τις πολλές καλές του σέντρες στον αγώνα, βρίσκοντας ολομόναχο τον Μάνταλο, ο οποίος σκόραρε με δυνατή σκαστή κεφαλιά.

Οι αρκετές αλλαγές που ακολούθησαν έριξαν τον ρυθμό. Να σημειωθεί ότι ο Τσούμπερ συνέχισε να παίζει στο δίδυμο της επίθεσης (στο πλάι του Κοσίδη) και μετά την είσοδο του Αραούχο, ο οποίος πήγε αριστερά, κάτι που δείχνει και τις προθέσεις του Αλμέιδα. ΄

Και εκεί που το ματς έδειχνε να σβήνει (με την ΑΕΚ φυσικά πάντα να έχει την πρόθεση να δημιουργήσει καταστάσει), ήρθε το 1-3 στο 80'.

Ο Κοσίδης έσπασε στον Μαχαίρα, ο οποίος επιχείρησε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, παρότι στα τελευταία λεπτά ο Κοσίδης προσπάθησε να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, με τον Κατσίκα όμως να του βάζει διαδοχικά «στοπ».

Πηγή: sport-fm.gr
TAGS: ΑΕΚ