Ο "Rocky the Mountain Lion" η πιο ακριβοπληρωμένη μασκότ στο NBA

Ο Ρόκι, το ανθρωπόμορφο Πούμα των Ντένβερ Νάγκετς, έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά το 1990, όταν οι Νάγκετς ήταν σε ιστορικά χαμηλή θέση και δυσκολεύονταν να πουλήσουν εισιτήρια.

H μασκότ των Ντένβερ Νάγκετς "Rocky the Mountain Lion" είναι η πιο ακριβοπληρωμένη του ΝΒΑ με ετήσια αμοιβή 625.000 δολάρια, σχεδόν δεκαπλάσια από τον μέσο μισθό των 60.000 δολαρίων για μια μασκότ του πρωταθλήματος.

Αλλες δύο πιο ακριβοπληρωμένες μασκότ είναι ο Χάρι το Γεράκι (Harry the Hawk) της ομάδας Ατλάντα Χοκς με αμοιβή 600.000 δολάρια και ο Μπένι ο Ταύρος (Benny The Bull) των Σικάγο Μπουλς που λαμβάνει ετησίως 400.000 δολάρια.

Για τη σεζόν 2021-2022 ο Τσακ ο Κόνδορας των Λος Άντζελες Κλίπερς πήρε το βραβείο Μασκότ της χρονιάς.

Οι μασκότ έχουν καθήκον να διασκεδάζουν το πλήθος κατά τη διάρκεια του αγώνα, συχνά περνώντας μέσα από το πλήθος και βγαίνοντας στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου με ακροβατικά.

Ο Ρόκι, το ανθρωπόμορφο Πούμα των Ντένβερ Νάγκετς, έκανε το ντεμπούτο του για πρώτη φορά το 1990, όταν οι Νάγκετς ήταν σε ιστορικά χαμηλή θέση και δυσκολεύονταν να πουλήσουν εισιτήρια στους εντός έδρας αγώνες.

H μασκότ των Ντένβερ Νάγκετς "Rocky the Mountain Lion"

Ο Κεν Σόλομαν είναι το μόνο γνωστό πρόσωπο που υποδύεται τον χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ