Φέρνει Ορτέγκα στη θέση του Ρέαμπτσιουκ ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μεταφέρει στο sport-fm.gr τις τελευταίες εξελίξεις για την επόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού

Η πληροφορία από την Αργεντινή είναι συγκεκριμένη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: ο Ολυμπιακός από μέρα σε μέρα, αν όχι από ώρα σε ώρα κλείνει τον αριστερό μπακ της Βέλεζ του Σάρσφιλντ, τον Φρανσίσκο Ορτέγκα!

Αυτός, ο 24χρονος (19.3.1999) Αργεντίνος, είναι ο εκλεκτός του Κορδόν για τη θέση του Ρέαμπτσιουκ, που ως γνωστόν ήδη είναι παίκτης της Σπαρτάκ Μόσχας με 6 εκ. Ευρώ. Γι΄ αυτό και δεν προχωράει ο Ολυμπιακός την υπόθεση Καρντόνα της Λας Πάλμας, όπως σας έχω ενημερώσει εδώ και κάποιες ημέρες, εξηγώντας ότι ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων» δουλεύει μία άλλη υπόθεση την οποία θεωρεί ακόμη καλύτερη για την ομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη του Μαρτίνεθ.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να πληρώσει ένα εκ. Ευρώ παραπάνω για να πάρει τον Ορτέγκα, αφού η Βέλεζ τον δίνει με κάτι παραπάνω από 3 εκ. Ευρώ, ενώ τον 24χρονο Ισπανό Καρντόνα τον είχε συμφωνημένο στα 2,2 εκ. Ευρώ με τη Λας Πάλμας. Κρίθηκε, όμως, σκόπιμο να υπάρξει στροφή στο θέμα του αριστερού μπακ και να πάει ο Ολυμπιακός σε έναν πιο έτοιμο αριστερό μπακ από τον Καρντόνα, που είναι καλός παίκτης, αλλά με παρουσία μόνο στη Β΄ Ισπανίας.

Αντίθετα, ο Ορτέγκα παίζει χρόνια σε υψηλό επίπεδο, έχει φτάσει στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και του Κόπα Σουνταμερικάνα με την Βέλεζ, με την οποία έχει 153 παιχνίδια, με 3 γκολ και 12 ασίστ. Επιθετικογενής μπακ (1μ77), παίρνει όλη την πλευρά και την κάνει δική του. Συνολικά 14 φορές με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Αργεντινής.

Ο ίδιος ο Ορτέγκα ήδη ζήτησε από τη Βέλεζ να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Ολυμπιακού, καθότι ο ίδιος θέλει θερμά να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη. Ο Αργεντίνος δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο, αλλά το πρόβλημα επιλύεται σύντομα, αφού παίρνει διαβατήριο ένας από τους υπάρχοντες ξένους παίκτες του Ολυμπιακού κι έτσι αδειάζει θέση στον σχετικό πίνακα...

Πηγή: sport-fm.gr