Κλείσιμο

Ευρωμπάσκετ U18: Επιβλητική νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Φινλανδίας και πρόκριση στα προημιτελικά

Με τον Λιοτόπουλο να κάνει τρομερή εμφάνιση, η Εθνική Εφήβων επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση 88-70 επί της Φινλανδίας, κλείνοντας ραντεβού με τη Γερμανία στους «8» του Ευρωμπάσκετ U18

Μια Εθνική Εφήβων να την... πιείς στο ποτήρι!

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση για κάτι παραπάνω από 30 λεπτά, η Ελλάδα επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση και στιλ 88-70 της Φινλανδίας στη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ U18, κλείνοντας έτσι ραντεβού με τη Γερμανία στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Το ματς:

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής Εφήβων στο ματς και στις δύο πλευρές του παρκέ, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας να προηγείται με 14-1 στο 4’! Ο επιθετικός οίστρος των παικτών του Βαγγέλη Ζιάγκου συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, με την Ελλάδα να ολοκληρώνει την περίοδο στο +15 για το 30-15! Το μόνο… μελανό σημείο ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Καλλιοντζή στον αριστερό αστράγαλο.

«Χτυπώντας» κοντά στο καλάθι και με τον Λευτέρη Λιοτόπουλο να κάνει θραύση και να ηγείται στο εκτελεστικό κομμάτι, η «γαλανόλευκη» όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, αντιθέτως, έφτασε μέχρι και στο +18 (46-31) στο 18’. Ένα μικρό ξέσπασμα των Φινλανδών στο τέλος, έστειλες τις ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 48-39.

Με τρομερή ενέργεια και διάθεση να ασκήσουν πίεση σε άμυνα και επίθεση βγήκαν οι διεθνής μας στην τρίτη περίοδο, καθαρίζοντας ουσιαστικά σε αυτό το δεκάλεπτο την υπόθεση πρόκρισης! Με άμυνα για… σεμινάριο – δέχθηκε μόλις πέντε πόντους -, αλλά και με καταιγισμό τριπόντων, η Εθνική μας εκτόξευσε τη διαφορά, κλείνοντας την περίοδο στο +20 για το 69-49.


Τα δεκάλεπτα: 30-15, 48-39, 60-49, 88-70.

Πηγή: sport-fm.gr