Ελίνα Τζένγκο: To ωραιότερο «success story» του ελληνικού στίβου!

Η Ελίνα Τζένγκο δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση πρωταθλήτριας. Η πρωταθλήτρια της bwin δεν έχασε ποτέ τη φιλοδοξία της, δεν έχασε ποτέ την πίστη στον εαυτό της και παρά τις αντίξοες συνθήκες μας έστειλε όλους ακόμα πιο ψηλά! Και είναι μόνο στην αρχή…

Η νεαρότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης πάλεψε ξανά και ξανά. Στεναχωρήθηκε, πικράθηκε, εκνευρίστηκε, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να προσπαθεί. Τα εμπόδια έγιναν μέσο σωτηρίας, παρηγοριάς και δύναμης. Η Ελίνα Τζένγκο μπήκε στην ψυχή του αγωνίσματος γιατί τη μάγεψε, την έκανε να σιωπά και να ξεσπά την κατάλληλη στιγμή. Μια βολή, ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο προς τον προπονητής της, μια καλά φυλαγμένη σιγουριά την κάνει να πετά, να δακρύζει και να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον γι αυτή, για τους γονείς της. 

Είναι βέβαιο πως ό,τι κάνουμε «μένει πίσω» και περνά στην επόμενη γενιά. Έτσι και η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, πήρε πολλά εφόδια από την οικογένειά της και μπήκε στον στίβο «οπλισμένη», ώστε στα 20 της χρόνια να σταθεί στο πιο ψηλό σκαλί, να βάλει το χέρι στο εθνόσημο και να δακρύσει ευτυχισμένη. 

Και ποιο είναι το παράδειγμα της; Μα, η προσπάθεια που έχει μία κορυφή και πολλούς λάκκους. Η Ελίνα Τζένγκο εκεί που έπεφτε, σηκωνόταν και έπεφτε ξανά και μετά από λίγο ήταν πάλι όρθια. Δίπλα της ο Γιώργος Μποτσκαρίωβ, ο άνθρωπος, του οποίου το βλέμμα ψάχνει μέσα στις εξέδρες, έπειτα από κάθε προσπάθεια.

«Η προσαρμογή τους στην Ελλάδα δεν ήταν εύκολη. Είχαν εγκαταλείψει τις δουλειές τους, δεν γνώριζαν κανέναν, δεν μιλούσαν τη γλώσσα, κι όταν γεννήθηκε η αδερφή μου, έμεναν σ’ ένα δωμάτιο στο οποίο υπήρχαν μόνο τα απαραίτητα. Ένα στρώμα, ένα τραπέζι, μερικά σερβίτσια… Ποτέ δεν γκρίνιαξαν…» θυμάται η αθλήτρια της Team Future της bwin, που κομπιάζει και χαμογελά για τα όσα πέτυχε. 
 

ELINA

Από τη στιγμή που πήρε το ακόντιο στα χέρια, ο κύκλος της ζωής της έγινε: φιλοδοξία - αγώνας - εξέλιξη - φιλοδοξία - όνειρα. Η Ελίνα έσπρωχνε την Τζένγκο προς τα πάνω και η Τζένγκο την Ελίνα. 
Ήξερε πως δεν είχε το περιθώριο να τα παρατήσει, έστω και αν πλησίασε πολλές φορές στο σημείο μηδέν. «Το 2018, έφτασα κι εγώ στα όρια μου! Δυο χρόνια πριν είχα κάνει πανελλήνιο ρεκόρ, όμως, στη συνέχεια έμεινα “κολλημένη” στην ίδια κατάσταση. Δεν μπορούσα να αγωνιστώ σε καμία διοργάνωση εκτός Ελλάδας γιατί δεν είχα την υπηκοότητα. Κάθε μέρα έκλαιγα και στεναχωριόμουν. 
Ξεσπούσα στους γονείς μου και εκείνοι με άκουγαν υπομονετικά. Ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να το αντιμετωπίσουν. Σήμερα που το σκέφτομαι, μετανιώνω που τους δυσκόλεψα τόσο τη ζωή. Τους ευχαριστώ πολύ για την υπομονή και την στήριξή τους εκείνη την περίοδο». 

Εμπόδια, κατεστραμμένα ταρτάν, αλλά και πείσμα για την κορυφή! 
Ο προπονητής της, Γιώργος Μποτσκαρίωβ ήταν αυτός που της έδωσε το ακόντιο, την κράτησε στο αγώνισμα, της πρόσφερε όραμα, κίνητρα και μαζί εκτοξεύθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς στην παρθενική της παρουσία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Τζένγκο έκανε βολή που καθήλωσε, έστειλε το ακόντιο στα 65.81, ενθουσιάζοντας την Ελλάδα, που βλέπει στο πρόσωπό της, μια ακόμα σπουδαία ακοντίστρια.

Στο αγώνισμα των «δυνατών», η χώρα μας έχει παράδοση και η αθλήτρια του Κενταύρου ακολουθεί πιστά τα χνάρια της Βερούλη (πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1982), της Μανιάνη   (πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2002), μόνο που σε αυτή την ηλικία μπορεί να ονειρεύεται περισσότερα. 

Ο δρόμος για την κορυφή όμως είχε -κυριολεκτικά- λακκούβες και οι εικόνες από τον χώρο της προπόνησης αποτυπώνουν ξεκάθαρα τις καθημερινές δυσκολίες. Προπονήσεις σε χωράφια, ταρτάν ακατάλληλο για τρέξιμο και βάρη στοιβαγμένα κάπου σε μια αποθήκη ή στις τουαλέτες. 

«Ζοριζόμαστε, γιατί δεν έχουμε εγκαταστάσεις. Εδώ, στον Άγιο Παύλο που προπονούμαστε είναι δύσκολα. Δεν έχουμε ταρτάν, ούτε χώρο να ρίξουμε και είναι επικίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος. Ρίχνουμε σε ένα σημείο που από τα αριστερά έχει γκρεμό και στα δεξιά ένα κτίριο. Αν φύγουν οι βολές, είναι επικίνδυνα», είχε τονίσει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. 

ELINA2

Η δέσμευση της bwin για κλειστό γυμναστήριο!
Η bwin, σταθερός υποστηρικτής της ομάδας του Μποτσκαριώβ, αποτυπώνει με πράξεις την επιθυμία για ένα καλύτερο μέλλον στον αθλητισμό. Βάζει το λιθαράκι της, ώστε να χτιστεί κάτι δυνατό, ελπιδοφόρο, κάτι που θα γεμίσει τους αθλητές με κίνητρα, φιλοδοξίες. 

Ετσι, είναι έτοιμη να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, προκειμένου να καλύψει όλες τις επιθυμίες και ανάγκες της νέας γενιάς πρωταθλητών. Οι επαφές είναι σε προχωρημένο επίπεδο, ο προϋπολογισμός έχει εγκριθεί και η αισιοδοξία για την επίτευξη ενός ακόμα σημαντικού έργου είναι διάχυτη.  Αλλωστε, η bwin κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και συμβάλει έμπρακτα στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα. 

Η Team Future της bwin με το βλέμμα στο Παρίσι!
Το Next big thing του ελληνικού στίβου και του ακοντισμού έδωσε μια τεράστια παράσταση στο Μόναχο και γέμισε περηφάνεια τους Ελληνες φιλάθλους. Σύμμαχος της Τζένγκο είναι η bwin, η οποία βρίσκεται στο πλευρό πολλών αθλητών, του οποίους και υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν τους στόχους. Αλλωστε, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την ομάδα της, δημιουργώντας το μέλλον.

ELINA3


Η Team Future της bwin απαρτίζεται από 12 ταλαντούχους αθλητές ατομικών αγωνισμάτων, οι οποίοι αποτελούν την ελίτ της νέας γενιάς και δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες να ονειρεύονται μαζί τους για μια πιο δυνατή αθλητική παρουσία της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.  Με την υποστήριξη της bwin, οι αθλητές αυτοί αλλάζουν επίπεδο και μπορούν πλέον να παλεύουν υπό διαφορετικούς όρους στις αντίξοες συνθήκες που βιώνει ο αθλητισμός στη χώρα μας. Το όνειρο της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έρχεται πιο κοντά στην πραγματοποίηση, καθώς αλλάζουν οι συνθήκες προπόνησης, έχουν πρόσβαση σε καλύτερο εξοπλισμό και μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά και διοργανώσεις, για τη συμμετοχή και το ταξίδι στις οποίες το κόστος ήταν δυσβάσταχτο. 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα
 

Πηγή: skai.gr