Δεν θα επιτραπεί στον Νόβακ Τζόκοβιτς να παίξει στο U.S. Open – Δεν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid – Οι οπαδοί του μαζεύουν υπογραφές!

Οι οπαδοί του Σέρβου τενίστα, που έχει πέσει στο νούμερο επτά της παγκόσμιας κατάταξης, θέλουν να τον δουν να αγωνίζεται, γι' αυτό μαζεύουν υπογραφές 

Οι ελπίδες του Νόβακ Τζόκοβιτς να παίξει στο τουρνουά του τένις U.S. Open δέχθηκαν ακόμη ένα πλήγμα, μετά την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, που αναφέρει ότι θα σεβαστεί τους κανονισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν ότι ο θρυλικός παίκτης δεν θα αγωνιστεί στο επερχόμενο τουρνουά του Γκραν Σλαμ των ΗΠΑ, το U.S. Open, αν δεν εμβολιαστεί.

Ο 35χρονος Σέρβος σταρ του τένις, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, δεν θα βρεθεί στο γήπεδο. Οι ΗΠΑ απαιτούν από όσους δεν είναι πολίτες της, να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, προκειμένου να μπουν στη χώρα. Αυτό σημαίνει πως ο «Νόλε», που πολλάκις έχει τονίσει ότι δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο, δεν θα γίνει δεκτός στις Ηνωμένες Πολιτείες για το τουρνουά.

Υπήρχε ελπίδα μεταξύ των οπαδών του τένις ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει και να επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να παίξει, αλλά την Τετάρτη οι υπεύθυνοι ήταν ξεκάθαροι ως προς αυτό το ζήτημα. «Το US Open δεν έχει εντολή εμβολιασμού για τους παίκτες, αλλά θα σεβαστεί τη θέση της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τα ταξίδια στη χώρα για μη εμβολιασμένους, μη Αμερικανούς πολίτες», ανακοίνωσε το Open.

Ο Τζόκοβιτς, τρεις φορές πρωταθλητής του Αμερικανικού Όπεν, αποκλείστηκε επίσης από το Αυστραλιανό Όπεν για τον ίδιο λόγο. Αμέσως μετά τη νίκη του επί του Νικ Κύργιου στο Wimbledon (την 7η νίκη του), ο ίδιος επανέλαβε τη θέση του για το εμβόλιο για όσους αναρωτιούνται αν άλλαξε γνώμη με το Open να πλησιάζει. «Δεν είμαι εμβολιασμένος και δεν σκοπεύω να εμβολιαστώ», δήλωσε ο Τζόκοβιτς, σύμφωνα με το «ESPN».

Ο Τζόκοβιτς, ωστόσο, παρέμεινε αισιόδοξος ότι η πολιτική στις ΗΠΑ σχετικά με το εμβόλιο COVID μπορεί να αλλάξει ενόψει του τουρνουά. Δυστυχώς για τον Τζόκοβιτς, αυτό, μάλλον, δεν πρόκειται να συμβεί, όπως γράφει το «TMZ». 

Στο μεταξύ, οι οπαδοί του Σέρβου τενίστα, που έχει πέσει στο νούμερο επτά της παγκόσμιας κατάταξης, θέλουν να τον δουν να αγωνίζεται στο U.S. Open. Στην πλατφόρμα change.org, μάλιστα, δημιουργήθηκε αίτημα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ και την Αμερικανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (USTA), ώστε να επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στο U.S. Open και ήδη έχουν μαζέψει πάνω από 12.000 υπογραφές!

Πηγή: skai.gr