Champions League: «Καθαρό» προβάδισμα πρόκρισης για Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ

Η Σίτι επικράτησε με 3-0 της Μπάγερν Μονάχου, ενώ η Ίντερ νίκησε με 2-0 την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ

Με το ενάμισι πόδι στα ημιτελικά του Champions League βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης (11/4) η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία συνέτριψε 3-0 την Μπάγερν Μονάχου στο «Έτιχαντ»!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εμφανώς ανώτερη από εκείνη του Τόμας Τούχελ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με του Βαυαρούς στην κορυφαία διοργάνωση, φτάνοντας στη νίκη με τρεις «ζωγραφιές». Κορυφαία εκείνη του Ρόδρι στο 27', με την οποία σημείωσε το πρώτο του τέρμα στον θεσμό.

Οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σ' ένα καλό πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος, υποπίπτοντας όμως γενικότερα σε πολλά λάθη. Στη χειρότερη πιθανώς εμφάνιση της καριέρας του, ο Ουπαμεκανό χάρισε την μπάλα στο 70', με τον Χάαλαντ (μετά το εξαιρετικό πάτημα του Γκρίλις) να βγάζει την ασίστ για τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Ο Νορβηγός φορ έβαλε και εκείνος το όνομά του στη λίστα των σκόρερ στο 76', για να φτάσει τα έντεκα τέρματα σε επτά εμφανίσεις του στη φετινή διοργάνωση.

Τεράστιες επεμβάσεις από τον Ζόμερ, ο οποίος διατήρησε το σκορ σε -έστω και θεωρητικά- αναστρέψιμα επίπεδα, προστατεύοντας πολλάκις την ομάδα του, όταν εκείνη... είπε θάλασσα.

Σε μία αλλαγή -κι αυτή αναγκαστική, αφού αντιμετώπισε ενοχλήσεις στο γόνατο ο Ντε Μπρόινε- προχώρησε ο Γκουαρδιόλα, σε δύο ο Τούχελ.

Την επόμενη Τετάρτη (19/4) η ρεβάνς στο Μόναχο.

Μπενφίκα - Ίντερ 0-2

Αποφασισμένη να πάει μακριά τη... βαλίτσα είναι η Ίντερ. Οι «νερατζούρι» έκλεισαν το σπίτι της σπουδαίας σε όλο το τουρνουά Μπενφίκα και με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος από Μπαρέλα και Λουκάκου πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League (0-2).

Μόλις δεύτερη νίκη των Μιλανέζων στην Πορτογαλία σε 11 ματς που έχουν βάλει πλώρη για να κάνουν το «κόλπο γκρόσο» και να μπουν... σφήνα στη διεκδίκηση της κούπας.

Πηγή: sport-fm.gr