bwin: Εγκαίνια στον ξενώνα Φιλοξενίας για παιδιά και μαμάδες από την Ουκρανία!

Η bwin ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα αλληλεγγύης της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και ο ξενώνας «Irina» προσφέρει μια τεράστια αγκαλιά σε μαμάδες και παιδιά που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η οδυνηρή πραγματικότητα του ατελείωτου ανθρώπινου πόνου στην Ουκρανία αποτυπώθηκε σε χιλιάδες εφιαλτικές εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Οι οικογένειες που γνώρισαν την ασφάλεια της ειρήνης, ήρθαν αντιμέτωπες με την απώλεια. H φρίκη του πολέμου ανάγκασε περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά να εγκαταλείψουν την Ουκρανία σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF. Παιδιά που λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη χώρα τους αναζητούν ασφάλεια, καταφύγιο σε γειτονικές χώρες. Η Ελλάδα δέχθηκε χιλιάδες προσφυγόπουλα και συμμετέχει δυναμικά στην προσπάθεια προστασίας τους. Ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους ασφάλειας, είναι και ο Ξενώνας «Irina», ο οποίος φιλοξενεί παιδιά και μαμάδες από την Ουκρανία. 

Η bwin ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που αποτελεί στρατηγικό της συνεργάτη τα τελευταία πέντε χρόνια, για βοήθεια και υποστήριξη στη δημιουργία του ξενώνα φιλοξενίας «Irina».

Με έντονο το αίσθημα ευθύνης προς τους πρόσφυγες, η bwin βοήθησε ουσιαστικά στη δημιουργία ενός σύγχρονου ξενώνα φιλοξενίας για αυτά τα παιδιά και τις μητέρες ή τις συνοδούς τους. Η λειτουργία του ξενώνα, με εταίρο υλοποίησης την Ιατρική Παρέμβαση, άρχισε τον Αύγουστο και αυτή τη στιγμή κατοικούν εκεί  14 άτομα, 9 παιδιά και 6 μαμάδες. 
Από την πρώτη στιγμή, ο στόχος ήταν να νιώσουν ότι βρίσκονται σε «ζεστό» περιβάλλον, να αισθανθούν την αλληλεγγύη, αλλά και την ελπίδα! Άλλωστε, τα παιδιά πλαισιώνονται από μια ευρεία διεπιστημονική ομάδα προσωπικού, με κοινή αποστολή να τα κάνει να νιώσουν ασφαλή, να απολαμβάνουν την καθημερινή φροντίδα που είχαν πριν τον πόλεμο και να αποκτήσουν την αίσθηση της ασφάλειας, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν στα επόμενα στάδια της ζωής τους.
 

bwin

Έτσι, τα παιδιά, μακριά από τη φρίκη, πηγαίνουν σχολείο, μαθαίνουν ελληνικά και ασχολούνται με διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες. 
Στα εγκαίνια που έγιναν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου παρευρέθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αλλά και η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin Ιωάννα Μπερίου. 


Το κοινωνικό πρόσωπο της bwin

Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων στον κόσμο, η bwin συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, επιστρέφοντας την εμπιστοσύνη που δέχεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της bwin, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου έως το 2030. Πιο συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της bwin, εντάσσονται στους Στόχους 3: Καλή Υγεία & Ευημερία και 17: Συνεργασία για τους Στόχους. Περισσότερα για το κοινωνικό αποτύπωμα της bwin, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr. 

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας |
Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

Πηγή: skai.gr