Basket League: Νίκη του Ολυμπιακού έναντι του ΠΑΟΚ με 75-54

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο στοπ ΣΕΦ κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικράτησε 75-54 και έκανε το 3-0 στη σειρά, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους τελικούς της Basket League!

Σκούπισε τον ΠΑΟΚ και πήρε άνετη πρόκριση στους τελικούς της φετινής Basket League ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν δυσκολίες μόνο στο πρώτο ημίχρονο του Game 3 της σειράς των ημιτελικών με τους Θεσσαλονικείς, επικράτησαν και πήραν την πρόκριση στους τελικούς, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν όποιον περάσει από το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι bwin.

Περίπου 7.000 φίλοι του Ολυμπιακού πήγαν στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσουν από κοντά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας τους μετά τον χαμένο τελικό στο Final 4 της Ευρωλίγκας, βλέποντας τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να επικρατούν κατά κράτος των αντιπάλων τους.
Για τους νικητές ξεχώρισαν Βεζένκοφ (19π.) και Σλούκας (17π, 4/5 τρίποντα, 8 ασίστ), ενώ για τους φιλοξενούμενους διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχαν οι Σάιμπερτ (14π.) και Χαντς (11π.).

Το ματς

Με Γουόκαπ, Λούντζη, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμους τους Μπλακ και Κάναν, ενώ ο Φώτης Τακιανός δεν υπολόγιζε στον Μαργαρίτη, παρατάσσοντας τον ΠΑΟΚ με Ράιλι, Φράνκε, Σλαφτσάκη, Σαλούστρο και Ρένφρο. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα 8-3 με τρίποντα των Γουόκαπ και Παπανικολάου, πριν ο Φράνκε απαντήσει για το 8-6. Ο Βεζένκοφ πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο ματς με καλάθι και φάουλ για το 15-8, ενώ ο Σλούκας με τρίποντο έδωσε στην ομάδα του το πρώτο διψήφιο προβάδισμά της (18-8), ενώ η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με double score (24-12) και με τον Ολυμπιακό να έχει 9 (!) ασίστ.

Με συνεχόμενους πόντους του Σλούκα οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 30-17, αλλά σε εκείνο το σημείο του ματς έκαναν συνεχόμενα λάθη με κακές πάσες στην επίθεσή τους και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε με σερί 10-0, χάρη στο οποίο μείωσε σε 32-27! Ο Σλούκας έφτασε τους 10 με πολύ δύσκολο buzzer beater τρίποντο, για το 35-27, ενώ το δεύτερο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ράιλι να βάζει δικό του τρίποντο στη λήξη του χρόνου, για το 39-34.

Ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδουμ επιστρέφοντας στο +10 (44-34) με τρίποντο του Γουόκαπ και δύσκολο καλάθι του Βεζένκοφ. Ο ΠΑΟΚ έμεινε για 4 λεπτά χωρίς να σκοράρει πόντο και με σερί 9-0 οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 48-34. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν με συνεχόμενα τρίποντα του Χαντς και καλάθι-φάουλ του Σάιμπερτ για το 48-43, αλλά οι Πειραιώτες βελτίωσν την άμυνά τους και με buzzer beater τρίποντο του Σλούκα στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, έφτιαξαν τη μέγιστη διαφορά τους στο ματς (61-45)!
Τα δεκάλεπτα: 24-12, 39-34, 61-45, 75-54

Πηγή: sport-fm.gr