Australian Open: Στον τελικό ο τρομερός Στέφανος Τσιτσιπάς - Βίντεο

Ο έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-1 σετ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) του Κάρεν Κατσάνοφ και είναι έτοιμος να γράψει ιστορία

Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-1 σετ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) του Κάρεν Κατσάνοφ σε αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 21 λεπτά και την Κυριακή θα διεκδικήσει το πρώτο του Γκραντ Σλαμ.

Απέναντί του θα βρεθεί ο νικητής του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και στον Τόμι Πολ.

Τσιτσιπάς

Τρομερός στο σερβίς ο Έλληνας τενίστας, καθώς συμπλήρωσε 18 (!) άσσους ενώ δεν έχασε την ψυχραιμία του όταν ο Κατσάνοφ έκανε μεγάλη ανατροπή στο τρίτο σετ απαντώντας στο τέταρτο και τελευταίο με εξαιρετικές επιστροφές!

Τσιτσιπάς

To ματς:

Στο πρώτο σετ Τσιτσιπάς και Κατσάνοφ επιχείρησαν να ρισκάρουν από την αρχή με οριακά χτυπήματα. Ο Έλληνας τενίστας ήταν εκείνος που έφτασε να προηγείται 3-1 όμως ο Ρώσος δεν παράτησε στιγμή το ματς και με το σερβίς του οδηγό κατάφερε να ισοφαρίσει γρήγορα σε 3-3.

Ο Τσιτσιπάς βρήκε απαντήσεις και διατήρησε την ψυχραιμία του φτάνοντας στο break ωστόσο ο επίμονος και εξαιρετικός τακτικά στο πρώτο σετ Κατσάνοφ ανέβασε την πίεση στην πρώτη γραμμή φτάνοντας στο break back το οποίο δεν επηρέασε τον Στέφανο ο οποίος πήρε το σετ στο tie break με 7-6.

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του δεύτερου σετ με τον Κατσάνοφ να κρατάει το σερβίς του και τον Τσιτσιπά να δυσκολεύεται αρκετά στην αρχή να βρει λύσεις στο επιθετικό forehand του Ρώσου. Ο Στέφανος έβγαλε αντίδραση σπάζοντας ουσιαστικά την δυναμική του Κατσάνοφ και έφτασε στο τρίτο game να έχει τριπλό break. Το σερβίς και των δύο κρατήθηκε μέχρι και το ένατο game εκεί οπού ο Τσιτσιπάς, έφτασε στο καθοριστικό όπως αποδείχθηκε game μπλοκάροντας τις δυναμικές επιθέσεις του Κατσάνοφ κλείνοντας μετά από τρία εντυπωσιακά rally το σετ με 6-4.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς επένδυσε στο σερβίς του και οργάνωσε εξαιρετικά την υποδοχή του, παίρνοντας αρκετούς πόντους από τις κακές επιστροφές του Κατσάνοφ. Ο Έλληνας τενίστας ήταν σπουδαίος στην αρχή φτάνοντας το game στο 5-3 όμως ο... πεισματάρης Ρώσος αντέδρασε ασκώντας πίεση με χτυπήματα μέσης απόστασης στον Τσιτσιπά και πήρε πίσω το break του Έλληνα τενίστα. Τα σερβίς των δύο διατηρήθηκαν όμως ο Τσιτσιπάς πέταξε το σημαντικό του προβάδισμα με τον Κατσάνοφ να μένει ζωντανός μέσω του tie break μειώνοντας σε 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ, ο Στέφανος δεν επηρεάστηκε από την τροπή του προηγούμενου και με άψογη τακτική στο σερβίς κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 στα game. Η συνέχεια ήταν ανάλογη μιας και ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον Κατσάνοφ να επιστρέψει ξανά και να επαναλάβει το έργο και μετά από ένα δυνατό σερβίς ανάγκασε σε λάθος επιστροφή τον Ρώσο κάνοντας το 6-4 και... έκλεισε τη θέση του στον τελικό του Αυστραλιανού Open.

Πηγή: sport-fm.gr