Αποσύρεται ο Καρίμ Μπενζεμά από την Εθνική Γαλλίας

Ο 35χρονος σέντερ φορ της Ρεάλ Μαδρίτης το ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter

Ο Καρίμ Μπενζεμά με ανάρτηση του στα social media ανακοίνωσε την απόσυρση του από την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα ο 35χρονος σέντερ φορ της Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε:

«Προσπάθησα, έκανα λάθη και όλα αυτά με έφεραν εδώ που είμαι σήμερα και είμαι περήφανος γι΄αυτό. Έγραψα την ιστορία μου και αυτή με τους δύο μας φτάνει στο τέλος της».

Ο Μπενζεμά έκανε το ντεμπούτο του με τους «τρικολόρ» τον Μάρτιο του 2007 και έκτοτε μέτρησε 97 συμμετοχές, 37 γκολ και τη κατάκτηση ενός Nations League το 2021.

Ο άσος των «μερένχες» από το 2015 έως το 2021 βρισκόταν εκτός ομάδας μετά το σκάνδαλο εκβιασμού που είχε ξεσπάσει ανάμεσα σε αυτόν και τον νυν παίκτη του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά.

Μετά τον χαμένο τελικό σε Euro 2016, και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 όπου δεν είχε παραβρεθεί, ίδιος ανυπομονούσε για το τουρνουά του Κατάρ που όμως λόγω μυϊκού τραυματισμού έμεινε εκτός, χωρίς ωστόσο να αντικατασταθεί στην αποστολή από άλλον παίκτη.

Τις τελευταίες ημέρες είχε ξεσπάσει έντονη φημολογία που τον ήθελε να επιστρέφει στην αποστολή με την ομάδα του Ντεσάμπ, έχοντας πιθανότητες να συμμετάσχει μέχρι στον τελικό, ωστόσο ο ίδιος δεν ταξίδεψε ποτέ προς το Κατάρ, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για «ψυχρή» σχέση ανάμεσα σε αυτόν και τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Πηγή: sport-fm.gr