Ζέρβας στο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum: «Σήμερα βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας εποχής για την κρουαζιέρα»

«Σήμερα βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας εποχής για την κρουαζιέρα, στο δικό μας homeport, στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Το 2023 θα είναι χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό στη χώρα και η συμβολή του στην οικονομία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από ότι το 2022», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας από το βήμα του 7ου Forum Θαλάσσιου Τουρισμού «Posidonia».

«Οι κρατήσεις για τη φετινή τουριστική σαιζόν ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και μας καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξους ενώ τα έσοδα των κρατήσεων του πρώτου τρίμηνου του 2023 έχουν ήδη ξεπεράσει αυτά του 2022», τόνισε ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στα στοιχεία του πρώτου τριμήνου από το Αεροδρόμιο Μακεδονία, σύμφωνα με τα οποία οι αφίξεις παρουσιάζουν αύξηση 47,8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2022.

«Σήμερα βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας εποχής για την κρουαζιέρα, στο δικό μας homeport, στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Ζέρβας. «Ήδη 67 αφίξεις είναι προγραμματισμένες μέσα στο 2023 από 13 εταιρίες με 21 κρουαζιερόπλοια καθώς οι κορυφαίες εταιρίες κρουαζιέρας έβαλαν τη Θεσσαλονίκη στα δρομολόγιά τους. Σε σχέση με το 2022, πέντε επιπλέον γραμμές κρουαζιέρας έχουν προσθέσει τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη των προορισμών τους», τόνισε. Πάνω από 70.000 επιβάτες κρουαζιέρας αναμένονται το 2023 στη Θεσσαλονίκη ενώ το 2022 πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη πάνω από 40.000 τουρίστες κρουαζιέρας.

Όπως σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε. και διοργανωτής του forum Θεόδωρος Βώκος, κάθε τουρίστας κρουαζιέρας ξοδεύει κατά μέσο όρο 200 ευρώ στους σταθμούς της κρουαζιέρας και 600 ευρώ στην πόλη άφιξης.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως η ιστορία της Θεσσαλονίκης, τα μνημεία της, ο πολιτισμός της σε συνδυασμό με τη μοναδική της γαστρονομία, την καθιστούν ελκυστικό προορισμό όχι μόνο στην αναδυόμενη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και στην παγκόσμια τουριστική αγορά. «Η Θεσσαλονίκη έχει μια μοναδική ταυτότητα, είναι η καλύτερη πόλη να ζεις, να δημιουργείς, να εργάζεσαι, να επισκέπτεσαι. Στόχος μας είναι να γίνει η πόλη τουριστικός προορισμός 12 μήνες το χρόνο», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ