Η Lidl ιδρύει τη δική της ναυτιλιακή εταιρεία

Η Lidl σκοπεύει να δημιουργήσει τη δική του ναυτιλιακή επιχείρηση, την Tailwind Shipping Lines, επιδιώκοντας να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις απαιτήσεις για γρήγορες αποστολές, λόγω των σοβαρών προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και του υψηλού κόστους αποστολής εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με το Tradewinds, η Lidl προχωρά ένα βήμα παραπέρα από τους ανταγωνιστές της, σχεδιάζοντας να λειτουργήσει μια ναυτιλιακή γραμμή με το δικό της σήμα.

Ο γερμανικός κολοσσός λιανικού εμπορίου έχει υποβάλει αίτηση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρήση της επωνυμίας Tailwind για σκοπούς που περιλαμβάνουν τη μεταφορά φορτηγών πλοίων, την παράδοση αγαθών και την αποστολή εμπορευμάτων.

Η Lidl, η οποία ανήκει στον όμιλο λιανικής Schwarz, σκοπεύει να θέσει σε λειτουργία τα δικά της πλοία μέχρι τα μέσα του έτους, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, ο Wolf Tiedemann, επικεφαλής των logistics της Lidl, λέει ότι ο στόχος είναι «να διαχειριστούμε καλύτερα τον αυξημένο όγκο των διαφορετικών σημείων παραγωγής μακροπρόθεσμα».

Η Lidl προχωρά σε αυτή την κίνηση μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της πέρυσι να επενδύσει σε υπάρχουσα ναυτιλιακή εταιρεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τα πλοία, τα δρομολόγια και τη συχνότητα των δρομολογίων.

Πηγή: skai.gr