Οι 10 πόλεις που πρέπει να επισκεφθείς αν αγαπάς τα μουσεία τέχνης

Αδιαμφισβήτητα μας έχουν λείψει τα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς δεν μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε πλέον εξαιτίας της πανδημίας.

Ωστόσο, εάν σου αρέσει η τέχνη, τότε χρειάζεται να διαβάσεις τις παρακάτω γραμμές για να προγραμματίσεις το επόμενο ταξίδι σου, ώστε να επισκεφθείς το αγαπημένο σου μουσείο και να απολαύσεις έργα που έχουν γράψει ιστορία.

MoMA, Νέα Υόρκη 
Αποτελεί τον πολιτιστικό κόμβο των ΗΠΑ και όχι άδικα, καθώς “φιλοξενεί” αμέτρητα μουσεία τέχνης και γκαλερί. Οι λάτρεις τους μπορούν να επισκεφθούν το Met και το Museum of Μodern Αrt ή να επιλέξουν μικρότερες γκαλερί, όπως το Frick ή το Neue Gallerie, ανάλογα με το είδος της τέχνης που τους αρέσει.

Το Met είναι σίγουρα ένα must-see, αν λατρεύεις τα ευρωπαϊκά, κλασσικά και πολυβραβευμένα έργα, ενώ το Met cloisters επικεντρώνεται στη μεσαιωνική τέχνη και αρχιτεκτονική. Ταυτόχρονα, στο MoMA θα ανακαλύψεις δημιουργίες νέων καλλιτεχνών, ενώ το The Guggenheim είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

 

 

Museum of  Fine Arts, Βοστόνη 
Η Βοστόνη είναι συναρπαστική και όταν την επισκεφθείς χρειάζεται να ανακαλύψεις τα δημιουργήματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Καλών Τεχνών, καθώς σίγουρα δεν θα απογοητευτείς, αφού αξίζει τον κόπο και δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα.

Επιπρόσθετα στο Μουσείο Isabella Stewart Gardner θα ανακαλύψεις πως το συγκεκριμένο βενετσιάνικο κτήριο διαθέτει μια από τις καλύτερες συλλογές του Gardner σε ολόκληρη την Αμερική.

Τέλος, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπως και το Μουσείο Τέχνης του Harvard θα ικανοποιήσουν κάθε λάτρη της τέχνης.

 

 

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Ισπανία
Το συγκεκριμένο μουσείο διαθέτει μια αξιοσημείωτη συλλογή έργων τέχνης από τους Dali, Gris, Miró και φυσικά πολλών άλλων. Πρέπει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως αξίζει να το επισκεφθείς, καθώς φιλοξενεί το θρυλικό έργο του Picasso, την Guernica.

 


Los Angeles, California
Στον συγκεκριμένο προορισμό δεν θα σου αποκαλυφθεί μόνο η μαγεία της υποκριτικής και του κινηματογράφου, αλλά θα μπορέσεις να θαυμάσεις και διάσημους πίνακες που κόβουν την ανάσα. Αρχικά, υπάρχει το Μουσείο Τέχνης του LA που αποτελεί το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στη Δύση και φιλοξενεί πολλά κλασσικά έργα.

Ακόμη, το Μουσείο J. Paul Getty έχει ευρωπαϊκά έργα μέχρι το 1900, για αυτό χρειάζεται να το επισκεφθείς, καθώς αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

 

 

Washington
Στον δεδομένο προορισμό υπάρχουν ορισμένα από τα σπουδαιότερα μουσεία τέχνης των ΗΠΑ. Ειδικότερα, στην Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης αποκαλύπτονται σπουδαία πορτραίτα, όπως αυτά του Barack Obama και της συζύγου του Michelle, ενώ αν ενδιαφέρεσαι για την ασιατική τέχνη, τότε χρειάζεται να ρίξεις μια ματιά στην Freer Gallery of Art. Εναλλακτικά, αν αγαπάς τη μόδα ή τη φύση προτίμησε τα μουσεία Smithsonian.

 


Chicago, Illinois
Η δεδομένη περιοχή αποτελεί τη μητρόπολη των σπουδαίων ιδρυμάτων με εξαιρετικά έργα τέχνης. Το Μουσείο Τέχνης είναι ένα must, ενώ το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα σε γοητεύσει. Τέλος, υπάρχουν κι άλλες εξαιρετικές επιλογές, όπως το Μουσείο Ιστορίας Αφροαμερικανών και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης του Mexico.

 


Centre Pompidou, Γαλλία
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή μοντέρνας τέχνης της Ευρώπης που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό, μεταμοντέρνο κτήριο, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μια καινοτόμα θέα στην πόλη του Παρισιού. Ακόμη, η γκαλερί προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με έργα των Picasso, Miró, Chagall, Matisse και Kandinsky που εναλλάσσονται κάθε έξι μήνες, όπως και συναρπαστικές εκδηλώσεις που διεξάγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 


Hamburger Kunsthalle, Γερμανία
Το κεντρικό κτήριο της γκαλερί φιλοξενεί την δική του εντυπωσιακή συλλογή μοντέρνων έργων τέχνης του 20ου αιώνα, τα οποία θα σε αφήσουν έκθαμβο. Παράλληλα, διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων από χαρτί που υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη από τους Warhol και Beuys.

 


Castello di Rivoli, Ιταλία
Το κτήριο αυτό που έχει μετατραπεί σε μουσείο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως και η συλλογή έργων τέχνης που στεγάζονται εντός αυτού. Δίνοντας έμφαση σε αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της διεθνούς σκηνής η γκαλερί όχι μόνο θα σε γοητεύσει, αλλά θα σε κάνει να θέλεις να τις επισκέπτεσαι ξανά και ξανά, όποτε θα βρίσκεσαι στη γειτονική μας χώρα.

 

Kunsthistorisches Museum, Αυστρία
Το μουσείο που άνοιξε τις πύλες του το 1891 έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης. Στεγάζεται σε ένα μνημειακό κτήριο στη Ringstrasse της Βιέννης, το οποίο χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Franz Joseph I και κατέστησε δυνατή την ενοποίηση διαφόρων συλλογών, συμπεριλαμβανομένης και της Αναγεννησιακής τέχνης, που μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Το Déjà Vu το ήξερες, το Déjà Rêvé όμως;

Άλλαξε το σενάριο της καθημερινότητάς σου για να μην ζεις για το Σαββατοκύριακο

Πηγή: Savoir Ville