Χρυσοχοϊδης: Το β' εξάμηνο του 2021 αναλαμβάνει δράση η πανεπιστημιακή αστυνομία

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Στο διάστημα λίγο πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2021, τοποθέτησε χρονικά την ανάληψη δράσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό του 2021 στη Βουλή.

Ο ίδιος εξήγγειλε την αναμόρφωση του σωφρονιστικού κώδικα, το τρίτο τρίμηνο του 2021, με τον οποίο όπως είπε θα γίνει πράξη η κοινωνική εργασία, ώστε να ενισχυθούν οι εναλλακτιοί τρόπο επανένταξης των κρατουμένων, που σήμερα περιορίζονται «στο καλό μεν αλλά αναχρονιστικό σύστημα των αγροτικών φυλακών».

Αναφερόμενος στο έργο της ΕΛ.ΑΣ για τον έλεγχο τήρησης των περιοριστικών μέτρων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «γιγάντια προσπάθεια», σημειώνοντας πως από τον Νοέμβριο έγιναν έλεγχοι σε 1.382.000 πρόσωπα και 967.000 οχήματα. «Η ΕΛ.ΑΣ βρέθηκε στα σύνορα τον Φλεβάρη, στους δρόμους τον Μάρτιο κι έχει μείνει εκεί μέχρι σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο ενισχυμένος φράχτης στον Έβρο θα είναι έτοιμος σε λίγους μήνες.

Περιγράφοντας τις δράσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το 2021, ο Υπουργός, επισήμανε ότι θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη της εγκληματικότητας για την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα. Σημείωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί το νέο επιχειρησιακό δόγμα για την διαχείριση των συναθροίσεων αλλά και η νέα αντεγκληματική πολιτική. Θα ακολουθήσει το νέο σύστημα εκπαίδευσης του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και σημαντικές αλλαγές που αφορούν την επιτελική δομή της αστυνομίας.

Ως προς την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των οικονομικών της επιπτώσεων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τις «σκιαμαχίες ξεπερασμένες διλημμάτων και τις αμηχανίες συνθημάτων, που δεν έχουν αύριο», καταλήγοντας με την εξής φράση: «άλλαξε μια πανδημία στην Ευρώπη τα μνημόνια. Θα μείνουμε να τα μνημονεύουμε εδώ ή θα πάρουμε το μερίδιο μας στη νέα εποχή;».

Πηγή: skai.gr