Βρούτσης: Το Καυτανζόγλειο αντιμετωπίζει προβλήματα – Θα επιλυθούν ώς το α’ εξάμηνο του 2024

Όπως επισήμανε ο Γ. Βρούτσης, δυο είναι τα προβλήματα στο στάδιο - Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή που αναφέρει ότι το στάδιο δεν έχει πια άδεια για πραγματοποίηση αγώνων

Πράγματι επιβεβαιώνω ότι το Καυτανζόγλειο αντιμετωπίζει προβλήματα και προκλήσεις, τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, που αναφέρει ότι το στάδιο δεν έχει πια άδεια για την πραγματοποίηση αγώνων. 

«Αυτό συμβαίνει λόγω της υπουργικής απόφασης που υπέγραψα ως νέος υπουργός στις 31 Αυγούστου» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού. 

Για πρώτη φορά με την απόφαση αυτή υποχρεούται να υπάρχει στατική άδεια και άδεια πυρασφάλειας. Αυτό συνέβη έναν μήνα πριν το γεγονός με το ΟΑΚΑ. Πολλά αθλητικά κέντρα μπήκαν σε διαδικασία αδειών. 

«Δεν υπάρχει ούτε ένας φίλαθλος ή προπονητής ή αθλούμενος που να λέει ότι δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση αυτή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι θα πάρουν τις απαραίτητες άδειες της λειτουργίας τους» σημείωσε ο υπουργός. 

Όπως επισήμανε, δυο είναι τα προβλήματα στο στάδιο, πρώτον το πρόβλημα για άδεια πυρασφάλειας συν το πρόβλημα με τα θέματα ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων. Η διοίκηση του σταδίου έχει κάνει ήδη τις απαραίτητες μελέτες και για τα δύο ζητήματα. Στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2024 να έχουν και τα δύο θέματα ικανοποιηθεί.
 
«Συνολικά 13.5 εκατ. ευρώ ετησίως θα δώσει το υπουργείο για μεταβιβάσεις για ανάπτυξη υποδομών, ενώ 1 εκατ. ευρώ κατατίθεται αμέσως στο Καυτανζόγλειο. Το ποσό που απαιτείται σύμφωνα με διοίκηση δεν ξεπερνά τις 700.000 ευρώ. Πάνω από όλα η ασφάλεια» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Βρούτσης. 
 

Πηγή: skai.gr