ΚΑΙΡΟΣ

Βουλή: Την Πέμπτη η ερώτηση της ΝΔ για τη Σ. Αραβία- Γιατί σιωπά ο Τσίπρας;

Την άλλη Πέμπτη το πρωί θα συζητηθεί τελικά στην εθνική αντιπροσωπεία η ερώτηση που έχει καταθέσει η ΝΔ για την υπόθεση της πώλησης του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία μέσω του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου. 

Η συζήτηση είχε αρχικά καθοριστεί για τη Δευτέρα, αλλά λόγω της τραγικής θεομηνίας στη Δυτική Αττική, πήρε αναβολή. 

Η ΝΔ κατέθεσε πριν λίγες μέρες ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ζητώντας εξηγήσεις για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του Παπαδόπουλου ο οποίος φαίνεται να έχει λάβει και άλλες δουλειές.

«Είναι απορίας άξιο πως η Ελληνική Κυβέρνηση, μετά την ανωτέρω ενημέρωση από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Πρόξενό μας, προχώρησε, εσπευσμένα μάλιστα, στην υπογραφή της εν λόγω δήθεν Διακρατικής Συμφωνίας με τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο δημοσιεύτηκε, εμφανίζεται παράλληλα και ως εκπρόσωπος της Ιορδανίας για το ίδιο αμυντικό υλικό» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερωτώντες βουλευτές.

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν στο μεταξύ δημοσιεύματα του Τύπου, αναφορικά με την προσπάθεια πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Aπό την πρώτη στιγμή καλέσαμε τον Πάνο Καμμένο να δώσει εξηγήσεις για την σκοτεινή ιστορία της πώλησης αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, και - κυρίως - να απαντήσει γιατί επέλεξε να υπάρχει μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από το νόμο.

»Σήμερα ο Άρειος Πάγος διέταξε έρευνα την οποία θα αναλάβει η εισαγγελέας διαφθοράς.

»Ρωτάμε ευθέως τον κ. Τσίπρα: Γιατί εδώ και 11 μέρες σιωπά για τις επιλογές του συναρχηγού του;» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.


Η ερώτηση αναλυτικά





Πηγή: skai.gr