Κλείσιμο

Στους 16 οι νεκροί στη Δυτική Αττική - Αγνοούνται ακόμα τέσσερις άνθρωποι

Ένας ακόμα νεκρός, περίπου 60 ετών, εντοπίστηκε την Πέμπτη σε υπόγειο οικίας, στην περιοχή Γεφυράκι, στη Νέα Πέραμο Αττικής σύμφωνα με την πυροσβεστική. Ο άνδρας διακομίστηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, στη Δυτική Αττική αγνοούνται ακόμα τέσσερις άνθρωποι από τις καταστροφικές πλημμύρες. 

Δεκαέξι νεκροί (11 άνδρες, πέντε γυναίκες) είναι πλέον ο νέος τραγικός απολογισμός των θυμάτων της θεομηνίας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί οι 14.Οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ, άλλα και της Αστυνομίας, διεξάγουν εντατικές έρευνες για την ανεύρεση των υπόλοιπων αγνοουμένων, ενώ το μεσημέρι βρέθηκαν σώοι δυο άνθρωποι  που αναζητούνταν. 

Δεκατρεις νεκροί ανασύρθηκαν από την πυροσβεστική, δύο από τη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας από το λιμενικό και ένας από τη θαλάσσια περιοχή στον Σκαραμαγκά.

Οι κηδείες των θυμάτων θα τελεστούν δημόσια δαπάνη. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Πολύ δύσκολες είναι οι ώρες για τους κατοίκους της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Νέας Περάμου ενώ τα συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα τεραστία προβλήματα που άφησε πίσω της η θεομηνία.



Οι κάτοικοι  αντιμετωπίζουν  τώρα και πρόβλημα υδροδότησης  και ήδη έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες από τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Στις πληγείσες περιοχές μετέβησαν ο πρωθυπουργός μαζί με την  περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Για καταστροφή, και ακραίο καιρικό φαινόμενο, που όμως εντάθηκε λόγω της συσσωρευμένης αδράνειας της χώρας και τις παθογένειες δεκαετιών, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη για τη θεομηνία, στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα.

Ειδική επιστημονική επιτροπή,  η οποία θα μελετήσει την πρωτοφανή καταστροφή, θα αναζητήσει τα αίτιά της και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις, συγκρότησε η ΝΔ όπως ανακοινώσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 



Μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος στη Χίο, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως «δεν είναι ώρα να αποδώσουμε ευθύνες, ωστόσο, εξ ορισμού την ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση που πρέπει να διαχειριστεί την κρίση». 
 
Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ζητώντας να μάθουν  εάν υπάρχει η δυνατότητα, και υπό ποιους όρους, για έκτακτη ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των υποδομών στην Δυτική Αττική.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέπτονται αύτη την ώρα μαζί οι υποψήφιοι επικεφαλής για το νέο Κεντροαριστερό φορέα Φώτη Γεννήματα και Νίκος Ανδρουλάκης.



"O βασικός υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα διαρκείας έχει όνομα και επίθετο: Είναι η πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση" δήλωσε  ο γ.γ της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

"Αν προκύψουν ευθύνες για την περιφέρεια από τη δικαστική έρευνα εγώ θα τις αναλάβω  και δεν θα κρυφτώ" δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Περιφερειάρχης Αττικής. Δεν θα αναλάβω όμως, πρόσθεσε, ευθύνες όλων των αυτοδιοίκητων και πολιτικών που κρυφτήκαν τόσα χρόνια πίσω από ένα πολυδαίδαλο κράτος. Η κ. Δούρου κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία Ξένη Δημητρίου για να αναζητηθούν ευθύνες για τους θανάτους και τις καταστροφές. 

Μεικτά κλιμάκια που αποτελούνται από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και της περιφέρειας Αττικής έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν αυτοψίες σε κατοικίες, δημόσια κτήρια και καταστήματα, στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από την κακοκαιρία. Την αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης στους πληγέντες δήμους της Αττικής και την εφαρμογή  ρυθμίσεων  για την εξόφληση των οφειλών τους ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Περίπου 1.000 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ όπως αναφέρουν τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ θα χρειαστούν περισσότερες από 3 ημέρες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθώς έχουν εξαφανίσει τα δίκτυα ηλεκτρισμού λήγω της θεομηνίας. 

Η ΕΥΔΑΠ, εξάλλου, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στα διυλιστήριά της στον Ασπρόπυργο και στο δίκτυό της που περνάει από την περιοχή.



Παραδόθηκαν το μεσημέρι από το Όλοι Μαζί Μπορούμε σε συνεργασία με εταιρεία κέιτερινγκ  στο χώρο του Δημαρχείου Μάνδρας, 300 ζεστά γεύματα για να προσφερθούν  σε πληγέντες των οποίων η οικοσκευή έχει καταστραφεί και δεν μπορούν να ετοιμάσουν φαγητό.

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε καλεί εθελοντές οι οποίοι με τη φυσική τους παρουσία στα σημεία θα βοηθήσουν όπου κρίνεται απαραίτητο υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής του Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μάνδρα. 

Την αναστολή από σήμερα Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, των ενεργειών είσπραξης απαιτήσεών της προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες  ανακοίνωσε η Eurobank. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πρόκειται να στείλει κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία και φαρμακευτικό υλικό ενώ θα παρέχει οικονομική ενίσχυση στα ιατρεία που υπέστησαν ζημιές

Την αναστολή από σήμερα Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, των ενεργειών είσπραξης απαιτήσεών της προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου Αττικής ανακοίνωσε η Eurobank. 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/finance/article/360247/eurobank-anastellei-eispraxi-ofeilon-apo-pligedes-se-mandra-nea-peramo/#ixzz4ybeajDxU 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Την αναστολή από σήμερα Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, των ενεργειών είσπραξης απαιτήσεών της προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στις περιοχές Μάνδρας και Νέας Περάμου Αττικής ανακοίνωσε η Eurobank. 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/finance/article/360247/eurobank-anastellei-eispraxi-ofeilon-apo-pligedes-se-mandra-nea-peramo/#ixzz4ybeajDxU 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Πηγή: skai.gr